4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Noul Xpeng G6 este un SUV coupe electric de clasă medie inspirat din cărțile de science-fiction (cu video)

Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noul SUV coupe electric G6. Noul model va oferi până la 487 CP și o autonomie de 755 de kilometri cu un singur plin de baterie.

Noul crossover de dimensiuni medii este prezentat ca fiind o „mașină de vis pentru generația tânără”. Potrivit informațiilor oficiale, designul său este inspirat din cărțile de science-fiction. Mașina va costa în China sub echivalentul a 32.000 de euro.

Xpeng G6 are un coeficient aerodinamic de 0,248

Xpeng

Xpeng este un constructor relativ nou apărut în industrie, fiind înființat în 2014. De atunci, compania a câștigat teren în special pe piața din China, însă este prezentă inclusiv în unele țări europene.

Cei de la Xpeng tocmai au prezentat la Shanghai un nou model, pe care l-au botezat G6. Este vorba despre un SUV coupe de clasă medie complet electric, care va rivaliza cu modelele similare produse pe Bătrânul Continent.

Noul Xpeng G6 vine cu un design fluid, caracterizat de suprafețe netede și rotunde. Design-ul caroseriei a fost creat în colaborare cu Cixin Liu, un scriitor local de cărți science-fiction.

Datorită aspectului fluid, Xpeng G6 are un coeficient aerodinamic de 0,248, excelent pentru segmentul din care face parte. La partea frontală se disting luminile LED diurne, care sunt unite în dreptul siglei printr-o bandă iluminată.

Piesa de rezistență a noului model cu emisii zero o reprezintă plafonul panoramic din sticlă. Acesta are o suprafață de 2 metri pătrați și plonjează către spate, unde există un eleron.

De asemenea, mașina a primit și un set de blocuri optice separate pentru faruri, montate în bara de protecție. În partea inferioară a spoilerului, sub grila acoperită, există o priză de aer.

La partea posterioară regăsim o lunetă de mici dimensiuni. Sub aceasta a fost montat un al doilea eleron, care este activ. Mai jos sunt stopurile, stilizate în forma unor benzi LED, care se întind pe aproape toată lățimea mașinii. Alături de acestea este denumirea mărcii scrisă cu litere mari.

Noul G6 va oferi până la 487 CP și autonomie de 755 km

Interiorul are un design minimalist. Cu o filozofie de design a simplității, SUV-ul coupe electric introduce conceptul „cercul vieții” pentru designul panoului de instrumente. Instrumentarul digital este amplasat în spatele volanului, iar central este un ecran de 15 inch pentru sistemul multimedia.

Tapițeria este realizată dintr-un amestec de țesături ce conțin siliciu și microfibră. Chinezii nu au divulgat multe detalii legate de dotări. Știm doar că noul G6 oferă un confort imersiv în cabină, susținut de scaune ergonomice față, cu ventilație și încălzire. Acestea pot fi rabatate complet pentru a crea o încăpere asemănătoare unui lounge improvizat.

SUV-ul cu emisii zero este construit pe noua arhitectură a companiei SEPA 2.0 care include tehnologie 800V+3C. Astfel, autonomia este extinsă până la 755 de kilometri în ciclu CLTC, o creștere cu 71 km față de modelele anterioare. Chinezii spun că o încărcare de 10 minute la o stație rapidă este suficientă pentru o autonomie de 300 kilometri.

Noul model va fi disponibil în două versiuni: cu două roți motrice sau cu tracțiune integrală. Prima dintre acestea va folosi un singur motor electric de 296 CP și 440 Nm. Cealaltă va primi două motoare electrice, care vor oferi împreună 487 CP și un cuplu de 660 Nm. Modelul va fi oferit cu baterii cu litiu fier fosfat și nichel mangan cobalt. 

Oficialii companiei au precizat că Xpeng G6 a fost proiectat pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranță din China, Europa și America de Nord. Apropo de Europa, Xpeng spune că șasiul a fost reglat de o echipă de ingineri germani pentru „performanță sportivă captivantă”.

Livrările noului Xpeng G6 sunt programate să înceapă spre sfârșitul acestui an. Mai multe detalii vom afla în lunile următoare.

Sursa: Xpeng

Related posts

Airspeeder – curse oficiale cu mașini zburătoare

Florin Amariei

WRC. Toyota câștigă Raliul Portugaliei

Florin Amariei

Fanii au hotărât numele noului crossover Fiat

Ana Militaru

Leave a Comment