4×4
Image default
Green Stiri SUV

VIDEO: Nissan a prezentat noul concept Arizon, care prefigurează un SUV electric

Producătorul japonez de automobile Nissan a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noul concept electric denumit Arizon. Acesta prefigurează un SUV de serie cu emisii zero care va fi destinat exclusiv pieței din China.

Studiul de design a fost creat de o echipă de designeri chinezi și valorifică experiența globală a constructorului nipon în domeniul vehiculelor alimentate cu baterii. Acesta a fost conceput pentru a servi drept „un partener multifuncțional pentru șoferii din China”.

Nissan Arizon este dezvoltat pe platforma CMF-EV

Nissan

Salonul Auto de la Shanghai este locul unde mulți constructori își prezintă cele mai noi creații. La loc de cinste se află concept-car-urile, iar unul dintre cele mai apreciate este Arizon.

Acesta a fost conceput pentru nevoile de mobilitate ale șoferilor de pe cea mai mare piață auto din lume. Arizon este construit pe platforma CMF-EV a alianței Renault-Nissan. Aceasta este folosită și de modelele Nissan Ariya și Renault Megane E-Tech Electric. Oficialii mărcii nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale grupului de propulsie.

SUV-ul cu emisii zero de la Nissan afișează un design exterior robust. Acesta se îmbină cu un interior destul de minimalist, dar foarte confortabil și plin de tehnologie de ultimă oră, potrivit reprezentanților companiei.

Viitorul Arizon de serie va fi destinat pieței din China

Exteriorul lui Nissan Arizon se distinge printr-o serie de detalii estetice inedite. Unul dintre acestea este sistemul subtil de iluminare LED pe toată lățimea părții frontale și a părții posterioare. De asemenea, montantul „C” are un design distinctiv, luneta este verticală, ușile nu au mânere, iar roțile sunt mari și sunt „găzduite” de pasaje în stil off-road.

Ușile masive cu deschidere opusă oferă acces facil în interiorul minimalist, dar confortabil. Aici regăsim un ecran lat care ocupă mai mult de jumătate din lungimea planșei de bord, un volan de tip manșă ca la Tesla Model S Plaid, un tunel al consolei centrale plutitor, scaune lounge și un acoperiș panoramic din sticlă cu reglare automată.

Nissan Arizon pare puțin prea futurist pentru a ajunge în producția de serie în această formă. Cu toate acestea, conceptul ar putea influența viitoarele modele electrice ale mărcii japoneze destinate pieței chineze.

Din păcate, Nissan nu a oferit detalii tehnice despre noul său concept Arizon. Știm că acesta anunță un SUV electric, care va fi destinat pentru piața din China. Deocamdată nu se știe când va fi lansat viitorul model.

Sursa: Nissan

Related posts

Fisker va construi SUVul electric Ocean

Gabi Gogiu

Škoda Kodiaq facelift – actualizare merituoasă

Florin Amariei

Lincoln dezvăluie Navigator 2022

Ana Militaru

Leave a Comment