4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Producătorul german de automobile Volkswagen a anunțat că va lansa nouă modele electrice noi până în anul 2026. În fapt, este vorba despre o serie de versiuni actualizate ale actualelor automobile, precum și câteva modele cu zero emisii complet noi.

Toate aceste automobile vor fi dezvoltate pe platforma MEB Plus a companiei, care este o versiune actualizată a arhitecturii MEB. Informația a fost confirmată de Thomas Schafer, șeful mărcii din Wolfsburg.

Volkswagen ID.3 și ID.7 vor primi versiuni de performanță

Volkswagen

În urmă cu o săptămână, Volkswagen a dezvăluit noul ID.3 facelift. Modelul aduce noi detalii estetice, un nivel calitativ mai bun al materialelor folosite la interior și tehnologie nouă. Acum, șeful mărcii, Thomas Schafer, a confirmat că producătorul german va lansa în următorii trei ani nu mai puțin de nouă modele electrice.

Între acestea își vor face loc versiuni actualizate ale unor modele aflate pe piață, precum și versiuni de performanță. De asemenea, în gamă va fi introdus un nou model accesibil mai mic decât ID.3, precum și un crossover.

Primul dintre aceste modele este noul ID.7. Dezvăluit într-o variantă camuflată în cadrul evenimentului CES 2023 de la Las Vegas din luna ianuarie, acesta va fi prezentată în data de 17 aprilie, la Salonul Auto de la Shanghai. Noul ID.7 este înlocuitorul cu emisii zero al defunctului Passat sedan

Potrivit VW, acesta va oferi o autonomie de 700 km și un ecran central de 15 inch pentru sistemul multimedia. De asemenea, propune o nouă tehnologie inovatoare pentru sistemul de climatizare, care va regla temperatura în habitaclu în funcție de poziția soarelui. În plus, ID.7 vine și cu un Head-Up display cu realitate augmentată.

Anul viitor ID.7 va primi și o versiune break. Aceasta se va numi ID.7 Variant și va lua locul actualului Passat Variant. Noul model va avea un design asemănător cu conceptul ID Space Vizzion, prezentat în 2019. La fel ca berlina, viitorul ID.7 Variant va avea o autonomie tot de 700 km. În plus, va beneficia de noile tehnologii menționate anterior.

Volkswagen va lansa în 2025 un model accesibil

Atât ID.3, cât și ID.7 vor primi versiuni de performanță, care nu se știe dacă vor fi botezate GTX sau GTI. În schimb, se știe că vor fi lansate în cursul anului curent. Ambele vor primi un sistem de propulsie de 350 CP cu două motoare electrice, ceea ce înseamnă că vor avea tracțiune integrală.

Tot în cursul anului 2024 va sosi versiunea cu facelift a lui ID.4. Aceasta va fi urmată în 2025 de varianta actualizată a lui ID.5. Deocamdată nu se cunosc informații despre cele două modele. Cel mai probabil,ă actualizările vor fi similare cu cele pe care le-am văzuit deja pe noul ID.3 facelift.

Unul dintre cele mai așteptate noi modele Volkswagen va fi un model accesibil, care va sosi în 2025. Conform zvonurilor care circulă în industrie, acesta ar urma să se numească ID.Golf și va fi poziționat în gamă sub ID.3. Mașina va fi oferită și într-o variantă crossover. Până atunci, la jumătatea acestei luni, germanii vor prezenta un nou concept care ne va oferi o primă idee despre viitorul automobil.

În sfârșit, ultimul model nou de pe lista celor de la Volkswagen va fi un alt crossover de clasă compactă, care va avea dimensiuni similare cu cele ale lui ID.3. Noul model cu emisii zero s-ar putea numi ID.Tiguan, însă informația nu a fost confirmată. De altfel, noua generație Tiguan ar urma să primească o versiune electrică în 2026.

Sursa: Carscoops

Related posts

Nissan Pathfinder – o renaștere robustă, dar modernă

Andrada Arsenie

BMW a publicat un teaser cu cea de-a doua generație X2: profil de coupe și grilă iluminată

Mihai Morcovescu

Noul Ford Raptor este inspirat din filmele cu super-eroi

Andrada Arsenie

Leave a Comment