4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

OFICIAL: Smart #3 este primul SUV coupe electric al germanilor. Acesta va debuta în Europa în 2024

Producătorul german de automobile a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noul Smart #3. Este vorba despre primul SUV coupe electric din istoria mărcii deținută de Daimler și Grupul Geely.

Cel de-al doilea model cu emisii zero din gamă va fi prezentat și în Europa mai târziu în acest an. Debutul comercial a fost fixat pentru prima parte a anului următor. Smart și-a propus să lanseze câte un model în fiecare an până în 2027.

Smart #3 se aseamănă cu #1 din punct de vedere estetic

Smart

La capătul unei campanii de promovare care s-a întins pe durata câtorva luni, Smart a prezentat oficial cel de-al doilea său model, denumit în mod ciudat #3. Compania nu a dezvăluit, însă, detalii tehnice și nici cele referitoare la baterie.

Recent, pe internet au fost „scăpate” câteva imagini , pe care AUTOpro vi le-a prezentat. Acum, constructorul german a publicat trei fotografii oficiale cu noul model electric. Din punct de vedere estetic, noul model este aproape identic cu SUV-ul #1, lansat în urmă cu un an. Limbajul de design este unul caracterizat de forme netede și fluide.

Ambele automobile au o parte frontală cu o grilă trapezoidală de mari dimensiuni. Pe noul #3 aceasta are un contur mai ascuțit. De asemenea, farurile LED au o formă triunghiulară și sunt unite printr-o bandă luminoasă peste „nas”.

De-o parte și de alta a barei de protecție există două prize de aer mai mici. În partea inferioară a fost desenat un splitter discret pentru un plus de sportivitate, pe care se observă inscripția Brabus. Asta dă de înțeles că va exista și o versiune de performanță pentru noul Smart #3.

În zona aripilor și a portierelor regăsim o serie de elemente de protecție din plastic. În plus, carcasele oglinzilor sunt vopsite în negru. Aspectul exterior este completat de jantele din aliaj cu cinci spițe și de acoperișul panoramic.

Partea din spate are de asemenea un design simplu. Stopurile LED sunt și ele legate printr-o bandă iluminată, iar deasupra lunetei a fost montat un mic eleron. Bara de protecție este sculptată în partea inferioară. În plus, noul Smart #3 va fi disponibil în două nuanțe noi pentru exterior: Photon Orange Metallic și Electric Blue Matt.

Habitaclu cu design minimalist și tehnologizat

Interiorul noului SUV electric are un design minimalist. Clienții vor beneficia de un ecran central de tip tabletă de 12,8 inch pentru sistemul multimedia și de un instrumentar digital mai mic amplasat în spatele volanului.

De asemenea, se remarcă detaliile din aluminiu de la nivelul planșei de bord, a consolei centrale, a tunelului consolei și a scaunelor. Există și o serie de inserții vopsite în culoarea mașinii în zona gurilor de ventilație și a scaunelor. Cumpărătorii vor putea comanda un sistem audio Beasts cu 13 difuzoare și o tapițerie maro.

Din punct de vedere tehnic, nu există informații. Cu toate acestea, Smart #1 este disponibil cu un motor electric montat în spate, care produce 268 CP și 343 Nm de cuplu. Bateria de 66 kWh îi oferă crossover-ului o autonomie maximă de 440 km în regim WLTP. Viteza de top este de 180 de km/h, iar repriza de încărcare de la 10 la 80% se realizează în 30 de minute la o priză DC de 150 kWh.

Noul Smart #3 va fi disponibil pentru început doar pe piața din China. Noul SUV coupe electric va fi prezentat clienților europeni în cadrul Salonului Auto de la Munchen, programat în luna septembrie. Lansarea pe piața de pe Bătrânul Continent va avea loc la începutul lui 2024.

Sursa: Smart

Related posts

Volvo amână livrările la noul SUV electric EX30. Care este motivul?

Mihai Morcovescu

Kia Sportage 2022 – mutare dinamică înspre nou

Florin Amariei

ACEA: piața auto europeană a crescut cu aproape 14% în 2023. Dacia a stabilit noi recorduri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment