4×4
Image default
Green Stiri

Taxiurile aeriene, introduse de Geely și Volocopter în China

Volocopter 2X este taxiul aerian electric prezentat de Geely la Salonul Auto Shanghai. Acesta ar urma să fie lansat în mai multe orașe din China.

Mobilitatea aeriană urbană se află în plină dezvoltare în mai multe țări, iar China se alătură acum curentului eVTOL. Acesta este susținut de Geely cu noul Volocopter 2X care se va adresa atât transportului de persoane, cât și de marfă.

Geely și Volocopter, două companii distincte, au început să lucreze împreună în 2019 pentru a găsi cele mai bune locații care se pretează taxiurilor aeriene. CEO-ul Volocopter, Florian Reuter, a spus că avantajul adus de expertiza Geely a folosit la desfășurarea mai rapidă a operațiunilor și a transformat compania chineză într-un investitor strategic.

China, conform Volocopter, este cea mai bună piață pentru taxiurile aeriene. De aceea, Volocopter 2X este prezentat la Salonul Auto Shanghai. Aeronava electrică are 18 rotoare și designul a fost proiectat în așa fel încât taxiul aerian poate ateriza chiar dacă unul sau mai multe propulsoare se opresc brusc.

Volocopter 2X poate zbura până la 100 de metri și zgomotul produs de acesta seamănă cu cel al unui stup de albine. Cei de la sol nu l-ar auzi, conform Geely și Volocopter. Poate atinge 110 km/h și poate zbura timp de maximum 35 de minute.

Orașele din China în care va fi lansat nu au fost anunțate.

Related posts

BYD va aduce în Europa SUV-urile electrice pe care le vinde acum doar în China

Mihai Morcovescu

LEVC L380 este un monovolum electric creat de englezi pe o arhitectură Geely

Mihai Morcovescu

Skoda Enyaq iV primește tratamentul coupe

Florin Amariei

Leave a Comment