4×4
Image default
Off-roader Stiri SUV

DR Automobiles lansează primul său model: SUV-ul de teren Ickx K2

Compania italiană DR Automobiles anunță înființarea unei noi divizii, Ickx, care tocmai a dezvăluit primul său model. Denumit K2, acesta este un SUV de teren care va rivaliza cu modele precum Mercedes-Benz G-Class sau Jeep Wrangler.

Noul model este disponibil doar într-o versiune diesel și costă 54.500 de euro. Pentru început va fi comercializat doar în Italia.

DR Automobiles vinde în Italia modele chinezești rebranduite

DR Automobiles

DR Automobiles este o companie cu care foarte puțini europeni sunt familiarizați. Aceasta fost înființată în 2006 și se ocupă cu comercializarea pe piața locală a unor modele rebranduite ale unor producătorii auto chinezi precum Chery Automobile și JAC Motors.

Compania condusă de Massimo Di Risio a înființat divizia Ickx și, odată cu ea, a lansat și primul model de serie. Botezat K2, acesta este un SUV de teren bazat pe modelul BAIC BJ40, care se produce în China. Acesta va fi un rival pentru modele precum Mercedes-Benz G-Class, Jeep Wrangler sau Land Rover Defender.

Noul Ickx K2 se distinge printr-un design robust pătrățos, care a avut ca sursă de inspirație modelele amintite anterior. Modelul se distinge printr-o capotă ușor sculptată la vârf, un scut de protecție masiv sub bara de protecție față, aripi foarte evazate și trepte laterale pentru un acces facil în interior.

La partea frontală regăsim o grilă de mici dimensiuni din fibră de carbon și o priză de aer îngustă. Off-roader-ul vine cu jante de 20 de inch și cu o gardă la sol de 22 cm. Suspensia are brațe duble pe axa frontală și o osie solidă pe puntea posterioară.

Mașina mai dispune de două diferențiale cu blocare electronică și de un reductor pentru comutarea de la propulsie la tracțiune integrală. Noul Ickx K2 măsoară 4.645 mm în lungime și cântărește 2,18 tone.

Ickx K2 este disponibil într-o singură motorizare

Din punct de vedere tehnic, SUV-ul italian este disponibil într-o singură motorizare. Este vorba despre un propulsor diesel cu 4 cilindri de 2,0 litri, care produce 162 CP și 380 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o transmisie automată cu 8 trepte. Consumul anunțat este de 10,3 litri/100 km în regim mixt, iar viteza de top este de 160 de km/h.

La interior Ickx K2 a primit o tapițerie din piele naturală, care îmbracă scaunele, consola centrală, planșa de bord și fețele ușilor. Standard sunt oferite un sistem multimedia cu ecran central de 12,3 inch, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. În plus, este disponibil și un plafon detașabil. Pe lista de opționale există doar paleta de culori.

Noul DR Automobiles Ickx K2 va fi disponibil pentru început doar în Italia. Ulterior va ajunge și pe alte piețe europene. Prețul de catalog este de 54.500 de euro.

Sursa: Carscoops

Related posts

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Florin Amariei

Audi a pregătit o serie de noutăți pentru SUV-ul compact Q2

Mihai Morcovescu

Tesla Cybertruck ar putea să ofere o autonomie de 560 de kilometri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment