4×4
Image default
Stiri

Noul Maserati Grecale Folgore a debutat la Shanghai cu 557 CP și 500 km autonomie (cu video)

Producătorul italian de automobile Maserati a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai versiunea complet electrică a SUV-ului Grecale.

Denumită Folgore, aceasta este echipată cu două motoare electrice care produc în total 557 CP și oferă până la 500 de kilometri autonomie.

Cu același prilej, reprezentanții companiei au anunțat că, până în anul 2025, vor fi lansate versiuni cu emisii zero pentru toate modelele din gamă. În plus, Maserati și-a propus să devină marcă electric până în 2030.

Maserati Grecale Folgore folosește o baterie de 105 kWh

Maserati

Din punct de vedere vizual, noul Grecale Folgore are o parte frontală restilizată, al cărui design este inspirat de versiunea Trofeo.

De asemenea, modelul electric este „încălțat” cu jante cu profil aerodinamic ce pot avea între 19 și 21 de inch, iar bara de protecție spate găzduiește un difuzor de aer revizuit. Exteriorul mai prezintă o serie de accente finisate în negru lucios și embleme Maserati în culoarea cuprului.

La interior, Grecale Folgore a primit scaune față încălzite și ventilate reglabile pe 14 direcții și o tapițerie dintr-un plastic reciclat denumit Econyl.

Italienii au montat un instrumentar de bord digital de 12,3 inch cu Android Auto, Apple CarPlay și un asistent inteligent și un ecran central tactil cu aceeași dimensiune. Mai există un display inferior de 8,8 inch și un Head-up Display.

Noul Grecale Folgore mai dispune de o funcție care menține temperatura în habitaclu când mașina este oprită. Totodată, sistemul de navigație este optimizat pentru un parcurs electric.

Două motoare electrice de 557 CP și 850 Nm

Din punct de vedere tehnic, noul SUV cu emisii zero folosește două motoare electrice și tracțiune integrală. Acestea dezvoltă împreună o putere maximă de 557 CP și 820 Nm de cuplu. Sprintul 0-100 km/h se realizează în 4,1 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 220 km/h.

Grecale Folgore folosește o baterie de 105 kWh, care asigură o autonomie de 500 de kilometri. Arhitectura este la 400V, iar sistemul suportă încărcări rapide la 150 kW. Asta înseamnă că pentru repriza 20-80% va fi nevoie de doar 29 de minute. Consumul mediu de energie este de 23,6 kWh/100 km. Charger-ul AC poate suporta încărcări de cel mult 22 kW.

Sunt disponibile patru moduri de rulare: GT, Sport, Off-Road și Max Range. Acesta din urmă este recomandat când nivelul bateriei scade sub 16% și nu există stații de încărcare în apropiere. Sistemul limitează viteza la 130 km/oră și reduce sistemul de climatizare și feedback-ul accelerației.

Mai mult informații despre noul Maserati Grecale Folgore vom afla înainte de debutul comercial.

Sursa: Maserati

Related posts

Noul Volkswagen Amarok, dezvăluit printr-o schiță

Florin Amariei

Chinezii de la Aito au lansat un nou SUV electric: până la 530 CP și 1400 km de autonomie

Mihai Morcovescu

Audi a introdus o nouă versiune pentru SUV-ul electric Q6 e-tron: autonomie de 640 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment