4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

Noul Tesla Cybertruck primește, în sfârșit, un mod Off-Road cu diferențiale blocabile

Americanii de la Tesla au anunțat că noul lor pick-up electric Cybertruck va primi o actualizare importantă de software.

Astfel, camioneta cu emisii zero va primi un nou mod de rulare Off-Road cu diferențiale blocabile.

Tesla Cybertruck mai oferă încă trei moduri de rulare

Tesla

Noul Tesla Cybertruck și-a făcut debutul oficial la începutul lunii decembrie 2023. Însă, în momentul lansării, camioneta electrică era lipsită de unele caracteristici-cheie pe care te-ai aștepta să le regăsești la un pick-up modern.

Acum, la cinci luni distanță, constructorul american de vehicule electrice anunță că modelul de teren va primi o actualizare importantă. Astfel, Cybertruck va oferi un mod special de rulare pe teren accidentat, denumit sugestiv Off-Road. Acesta va putea fi activat prin intermediul unei actualizări de software.

Noul mod de rulare va îmbunătăți în mod semnificativ aderența și manevrabilitatea pe suprafețe alunecoase, pe zăpadă, noroi și pietre. Versiunea Cybertruck cu două motoare electrice și, deci, tracțiune integrală va primi și diferențiale blocabile.

În schimb, modelul care folosește trei motoare primește un diferențial față blocabil fizic și un diferențial spate blocabil virtual, acesta din urmă fiind disponibil în modul de rulare Overland.

Trebuie spus că Tesla Cybertruck mai aduce trei moduri de rulare noi: Overland, Baja și CyberTent. Primul dintre acestea, pe care deja l-am amintit, funcționează similar cu modul Off-Road. În modul Baja, balansul și manevrabilitatea lui Cybertruck sunt îmbunătățite atunci când șoferul setează asistentul de stabilitate pe modul Minimal.

În sfârșit, modul CyberTent nivelează suspensia pe teren accidentat astfel încât camioneta electrică poate fi folosită pe post de loc de dormit. Odată ce acest mod este activat, luminile rămân aprinse, iar prizele sunt alimentate. Noile moduri de rulare pe teren accidentat vor fi disponibile printr-o actualizare software de la distanță (Over-the-Air).

Sursa: Tesla via Motor1

Related posts

Tesla, obligată de nemți la rechemarea a peste 12.000 de Model X

Florin Amariei

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

Mihai Morcovescu

Jaguar va elimina din gamă SUV-uI electric I-Pace până cel târziu în 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment