4×4
Image default
Stiri SUV

Genesis a prezentat noul GV80 facelift. SUV-ul coreean este disponibil acum și într-o versiune Coupe

Producătorul sud-coreean de automobile Genesis a lansat noul GV80 facelift. Cea mai mare noutate pe care o aduce SUV-ul de dimensiuni mari este o nouă variantă de caroserie Coupe.

Astfel, GV80 devine primul SUV coupe al mărcii asiatice. De asemenea, acesta primește trei motorizări, care oferă până la 415 CP.

Noul Genesis GV80 este primul SUV Coupe al mărcii coreene

Genesis

Din punct de vedere estetic, noul Genesis GV80 facelift primește o parte frontală restilizată. Grila a fost ușor modificată, iar bara de protecție găzduiește două prize mari și una centrală trapezoidală. De asemenea, modelul a primit faruri restilizate și un scut de protecție, care conferă un plus de robustețe.

Exteriorul se distinge printr-o serie de detalii decorative cromate. Acestea se regăsesc mai ales în față, la nivelul portierelor și în partea din spate. Aspectul exterior este completat de jante cu design nou cu dimensiuni de 20 și 22 de inch. Paleta de culori a fost îmbogățită cu o nuanță nouă de verde.

Versiunea coupe vine cu un design ceva mai agresiv la spate. Aici regăsim un eleron la nivelul lunetei, care este împărțit în două bucăți, dar și un sistem de evacuare cu patru terminații. GV80 Coupe vine cu prize de aer frontale mai mari, jante cu design exclusiv și cu o paletă de culori cu 13 nuanțe.

La interior, GV80 facelift a primit un display OLED de 27 de inch, care integrează instrumentarul digital și ecranul multimedia. Sub acesta există o zonă cu butoane fizice pentru funcțiile importante ale mașinii, în timp ce pe tunelul consolei centrale există două comenzi rotative. Una dintre acestea este selectorul de viteze, iar cea de-a doua reglează volumul sistemului audio. Tot aici este și o zonă de încărcare wireless pentru smartphone.

Constructorul sud-coreean au folosit materiale de bună calitate, precum piele, aluminiu și lemn. Ca dotări amintim climatizare pe patru zone, un dispenser de parfum și două ecrane de 14,6 inch pentru pasagerii din spate. De asemenea, există cotiere încălzite și un sistem audio Bang & Olufsen.

Noul Genesis GV80 este oferit în trei versiuni de motorizare

Gama de motorizări cuprinde două versiuni pentru GV80 facelift și trei în cazul variantei Coupe. Motorizarea entry-level este un motor turbo pe benzină de 2,5 litri, care oferă 304 CP și 422 Nm. Din ofertă mai face parte o unitate pe benzină turbo de 3,5 litri, care dezvoltă 380 CP și 530 Nm de cuplu.

Cea de-a treia motorizare este, așa cum spuneam, disponibilă exclusiv pentru GV80 Coupe. Este vorba despre același motor de 3,5 litri, care este ajutat de un supercharger electric de 48 de volți. În acest fel, puterea maximă oferită ajunge la 415 CP și 549 Nm.

Noile modele mai primesc și tehnologie avansată, precum: suspensie adaptivă și predictivă, un sistem de asistență pentru condus în zone cu vânt încrucișat, Auto Terrain Mode, sistemul Flex Brake, care permite reglarea răspunsului pedalei de frână și multe alte sisteme de asistență avansate.

Noile Genesis GV80 facelift și GV80 Coupe sunt oferite deocamdată doar pe piața din Coreea de Sud. Prețurile nu au fost dezvăluite.

Sursa: Genesis

Related posts

Exclusivitate! DACIA Sandero, Sandero Stepway și Logan, a treia generație!

Gabi Gogiu

Lynk & Co a început livrarea mașinilor luate prin abonament

Florin Amariei

ID.BUZZ, teste de condus autonom pe drumurile publice din Germania

Florin Amariei

Leave a Comment