4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

Tesla a inițiat o campanie de rechemare pentru modelul Cybertruck. Care este motivul?

Producătorul american de automobile electrice Tesla a fost obligat să lanseze o nouă campanie de rechemare pentru camioneta electrică Cybertruck.

Motivul? Mai mulți proprietari au semnalat probleme cu pedala de accelerație, care se poate bloca în timpul condusului.

Tesla a rechemat toate modelele Cybertruck produse între noiembrie 2023 și aprilie 2024

Tesla

Rechemarea este legată de o problemă gravă care ține de siguranța pe șosea. Mai exact, pedala de accelerație poate rămâne blocată în timpul condusului din cauza unei fețe de plastic care se poate desprinde. Această problemă afectează toate exemplarele Cybertruck fabricate între 13 noiembrie 2023 și 4 aprilie 2024. Până la acel moment fuseseră comercializate 3.878 de unități ale pick-up-ului cu zero emisii.

Prima plângere în legătură cu această problemă a fost înregistrată pe 31 martie. Două zile mai târziu, cei de la Tesla au confirmat problema. Practic, din cauză că accelerația a rămas blocată, șoferul a fost nevoit să apese simultan și pedala de frână pentru a opri vehiculul.

Al doilea caz a fost raportat la 24 de ore distanță. De aceea, problema a fost investigată atât de Tesla, cât și de NHTSA, autoritatea de siguranță rutieră din SUA.

Cum va remedia Tesla problema pedalei de accelerație?

Ancheta a relevat faptul că sub fața de plastic a pedalei de accelerație a fost aplicat un săpun special care nu ar fi trebuit să fie acolo. De altfel, decizia de a folosi săpun pentru a lipi fața pedalei nici nu a fost aprobată în procesul de asamblare. De aceea, fața pedalei nu s-a lipit corect și există pericolul de a se desprinde în mers.

Din fericire, nu s-au raportat accidente din cauza acestei probleme. Reparația va presupune înlocuirea pedalei de accelerație atât la vehiculele deja livrate, cât și la cele în curs de livrare. Modelele produse începând cu 17 aprilie au primit o piesă nouă pentru a preveni apariția unor astfel de incidente în viitor.

Nu este prima dată când Tesla Cybertruck este supusă unei campanii de rechemare. La câteva luni după lansare a existat o serie de rechemări din cauza literelor martorilor de bord. Acestea erau prea mici și, implicit, dificil de citit.

Sursa: InsideEVs

Related posts

AUTOBEST anunță modelele finaliste pentru mașina europeană “Best Buy” în 2022

Alex Barbu

TENSIUNE MAXIMĂ

Gabi Gogiu

Studiu: Hidrogenul, mai scump și mai periculos decât gazul natural

Florin Amariei

Leave a Comment