4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

Tesla a dezvăluit noul pick-up electric Cybertruck (VIDEO)

După patru ani de la prezentarea conceptului, Tesla a lansat oficial noul Cybertruck, prima camionetă electrică din istoria mărcii.

Producătorul american a organizat un eveniment în care au fost livrate primele exemplare. Cu această ocazie au fost divulgate detaliile tehnice și prețurile controversatului model cu emisii zero.

Tesla Cybertruck va avea trei versiuni, inclusiv una de performanță Cyberbeast

Tesla

Primul pick-up electric din istoria mărcii americane ar fi trebuit inițial să intre în producția de serie în toamna anului 2021. Dar, din cauza pandemiei de Covid-19 care a provocat criza mondială de semiconductori, Tesla a fost nevoită să amâne în mai multe rânduri lansarea lui Cybertruck.

În primăvara acestui an, CEO(-ul companiei, Elon Musk, anunțase că livrările versiunii de serie vor demara la data de 30 noiembrie. De această dată, planurile americanilor nu au mai fost date peste cap, iar Cybertruck a fost lansat în cadrul unui eveniment special în cadrul căruia au fost făcute și primele livrări.

Noul Cybertruck este disponibil în trei versiuni. Modelul de bază folosește un singur motor electric, montat pe axa posterioară. Cei de la Tesla nu au dezvăluit puterea acestei versiuni, însă au anunțat că sprintul 0-100 km/h se va realiza în 6,5 secunde, iar autonomia va ajunge până la 402 kilometri.

Deocamdată, nu există informații despre capacitatea bateriei și timpul de încărcare. Versiunea de bază a lui Cybertruck are un preț de pornire de 60.990 de dolari și va fi disponibilă pe piață începând cu anul 2025.

Primele imagini oficiale cu interiorul lui Cybetruck

Varianta intermediară a primit două motoare electrice și, deci, tracțiune integrală. Modelul oferă 600 CP și poate atinge „suta” în 4,1 secunde. Autonomia anunțată este de 547 de kilometri pentru această versiune. Prețul de start: 79.990 de dolari.

Din portofoliu face parte și o versiune de performanță, denumită Cyberbeast. Aceasta este dotată cu trei motoare electrice, care dezvoltă în total 845 CP. Cu aceste resurse, cel mai puternic Cybertruck sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 2,6 secunde și promite o autonomie de 515 kilometri. Prețul de pornire: 99.990 de dolari.

Versiunile cu două și cu trei motoare primesc și un acumulator extern. Acesta este folosit pe post de „range extender”. Cu această dotare, autonomia crește până la 756 de kilometri.

Pentru prima dată americanii au publicat și imagini cu interiorul noului lor pick-up electric. Habitaclul este minimalist și digitalizat și se remarcă prin ecranul multimedia central de mari dimensiuni și iluminare ambientală. De asemenea, clienții vor avea la dispoziție un suport dublu pentru smartphone pe tunelul consolei centrale. Ocupanții locurilor din spate vor regăsi un ecran amplasat central.

Sursa: Tesla via Motor1

Related posts

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

Jeep a prezentat 7 concepte off-road în cadrul evenimentului anual „Easter Safari”

Mihai Morcovescu

Noua Mazda CX-80 va fi lansată în Europa la sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment