4×4
Image default
Green Stiri SUV

KIA EV9 GT va oferi „o putere enormă” și va atinge 100 km/h în mai puțin de 4 secunde

Producătorul sud-coreean de automobile KIA a dat publicității noi informații referitoare la viitorul EV9 GT, versiunea de performanță a SUV-ului său electric.

Reprezentanții companiei spun că noul model va dezvolta o „putere enormă” și că va fi capabil să accelereze până la 100 de km/h în mai puțin de 4 secunde.

Viitorul KIA EV9 GT va fi lansat oficial la începutul anului 2025

KIA

KIA a prezentat rezultatele financiare ale companiei pentru primul trimestru al anului curent. Cu această ocazie, reprezentanții companiei au dezvăluit noi detalii despre viitorul său model de performanță EV9 GT. Este vorba despre cea mai puternică versiune a SUV-ului electric de mari dimensiuni al mărcii sud-coreene.

Astfel, cei de la KIA spun că noul lor model va folosi un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice. Asta înseamnă că mașina va primi și sistem de tracțiune integrală. Potrivit celor de la KIA, EV9 GT va dezvolta o „putere enormă”.

Este de așteptat ca puterea să crească mult peste cei 385 CP și 700 Nm de cuplu oferiți de cea mai puternică versiune disponibilă în acest moment.

Plusul de putere va ajuta versiunea GT să câștige peste o secundă în ceea ce privește sprintul de la 0 la 100 km/h. Astfel, SUV-ul de performanță va fi capabil să atingă „suta” în mai puțin de 4 secunde.

Ce modele vor mai lansa cei de la KIA în 2024?

Modelul standard folosește o baterie de 99,8 kWh, care oferă o autonomie maximă de 505 kilometri. Ca dimensiuni, KIA EV9 măsoară peste 5 metri în lungime și aproape 2 metri în lățime. La interior, mașina poate primi până la 7 pasageri. 

În același timp, viitorul EV9 GT va beneficia și de o suspensie revizuită. Aceasta va fi mai rigidă comparativ cu cea care se regăsește pe versiunea standard EV9. Nu în ultimul rând. coreenii vor modifica și sistemul de frânare pentru a face față noilor cerințe de performanță.

KIA a anunțat că noul EV9 GT va fi dezvăluit în luna ianuarie 2025. Până atunci, coreenii vor dezvălui noul EV6 actualizat în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Varianta sportivă EV6 GT își va face debutul la începutul trimestrului IV. De asemenea, tot în ultimul trimestru al anului va fi prezentat Sportage facelift.

Sursa: KIA via Motor1

Related posts

EXCLUSIV: Prognoza pieței românești pe 2022

4x4 Crossover Lifestyle Magazine

Toyota va dezvălui noua generație CH-R pe 26 iunie

Mihai Morcovescu

Foxconn a prezentat primele sale mașini electrice

Florin Amariei

Leave a Comment