4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Dacia Duster va fi comercializat pe diferite piețe sub sigla Renault

Producătorul francez de automobile Renault a lansat oficial pe piața din Turcia noua generație a SUV-ului românesc Duster.

Modelul va fi produs la uzina Bursa Oyak. Noul Renault Duster va fi exportat pe diferite piețe internaționale sub sigla mărcii franceze.

Renault Duster este versiunea „internațională” a noii Dacia Duster

Duster

Cea de-a treia generație Dacia Duster a fost dezvăluită oficial la finalul anului trecut. În luna martie au fost deschise comenzile pentru piața din România, iar acum, la circa o lună și jumătate distanță, popularul SUV a fost lansat și în Turcia. De altfel, acesta va fi produs în această țară, la uzina Bursa Oyak.

Renault Duster este versiunea „internațională” a noii generații a modelului ce poartă sigla Dacia. Marca autohtonă, subsidiară a Grupului Renault, nu este foarte cunoscută în afara Europei. De aceea, oficialii francezi au hotărât să vândă Duster-ul sub propria siglă așa cum s-a întâmplat și în trecut.

Din punct de vedere estetic, diferențele sunt minore. Cea mai evidentă se observă la partea frontală, acolo unde logo-ul Dacia a fost înlocuit cu un element decorativ pe care apare inscripția Renault. De asemenea, logo-ul mărcii din Hexagon se regăsește și pe hayon, dar și pe volan.

Ca gabarit, modelul are aceeași lungime de 4,34 metri. În schimb, volumul portbagajului a crescut la 594 de litri. În același timp, spațiile de depozitare din habitaclu au o capacitate totală de 29 de litri. 

Renault Duster va fi oferit în trei versiuni de motorizare

Noul Duster este construit pe platforma CMF-B, aceeași care este folosită și de alte modele Renault precum Clio, Captur sau Arkana. Această arhitectură permite montarea unei game variate de motorizări, inclusiv versiuni GPL, mild-hybrid sau full-hybrid.

Asemenea versiunii ce va fi comercializată în România și în restul Europei, varianta pentru celelalte piețe internaționale va fi oferită cu trei motorizări. Prima este o unitate de 1,0 litru și 100 CP cu GPL. Din ofertă mai fac parte două variante ale propulsorului de 1,2 litri și 130 CP, una cu roți motrice față, iar cealaltă cu tracțiune integrală.

Vârful de gamă este o motorizare hibridă E-Hybrid de 145 CP, care oferă un consum mediu de 5 litri/100 km. Aceasta poate fi asociată la o transmisie automată. Toate celelalte motorizări sunt cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Noua iterație Duster va fi comercializată sub sigla Renault în Turcia și pe alte piețe internaționale, precum Orientul Mijlociu. Reprezentanții Renault Turcia anunță că precomenzile pentru vor fi deschise la finalul lunii mai.

Sursa: Renault via Motor1

Related posts

Renault Captur facelift: primele informații și imagini oficiale

Mihai Morcovescu

Noul model electric Hyundai Ioniq 7 își va face debutul în iunie 2024

Mihai Morcovescu

BYD Shark este primul pick-up electrificat din istoria mărcii chineze (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment