4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

Renault Captur facelift: primele informații și imagini oficiale

Constructorul francez de automobile Renault a dat publicității primele imagini și informații oficiale referitoare la noul Captur facelift.

SUV-ul de segment B a primit o serie de noutăți estetice, care îl integrează mai bine în gama actuală a mărcii.

Renault Captur facelift vine cu noi jante și nuanțe pentru exterior

Renault

Renault Captur este unul dintre cele mai populare modele ale producătorului din Hexagon. Acesta a fost lansat pentru prima dată în 2013, iar șase ani mai târziu își făcea debutul cea de-a doua generație. Acum, la cinci ani distanță, crossover-ul francez primește un binemeritat facelift.

Din punct de vedere estetic, Captur facelift a primit o serie de actualizări prin care se aliniază la noua linie de design. Partea frontală a fost complet reproiectată și vine cu o bară de protecție redesenată. În plus, avem noi faruri full LED, lumini diurne și noul logo al brandului. La spate regăsim aceleași stopuri în forma literei C, dar cu design revizuit. De asemenea, hayon-ul integrează acum noua emblemă a mărcii.

Aspectul exterior este completat de jante cu dimensiuni între 17 și 19 inch. Paleta de culori include șase nuanțe: Arctic White, Oyster Grey, Diamond Black, Ceramic Grey, Iron Blue și Flame Red. în plus, noul Captur facelift va putea fi comandat într-o temă exterioară bicoloră, cu plafonul și capacele oglinzilor finisate în culoarea Diamond Black.

Captur facelift oferă echiparea de top Esprit Alpine

La fel cum s-a întâmplat cu Clio facelift, noua versiune Captur va fi disponibil și în echiparea de top Esprit Alpine. Aceasta înlocuiește vechiul RS Line și vine cu un pachet care conține, între altele, și jante de 19 inch. Celelalte niveluri de echipare sunt Evolution și Techno.

Francezii nu au modificat foarte mult interiorul. Totuși, trebuie spus că există un ecran multimedia mai mare, de 10,4 inch, în timp ce instrumentarul de bord digital va putea fi comandat și cu o diagonală de 10,25 inch. Sistemul de infotainment OpenR Link rulează sistemul de operare Android Automotive 12 și este compatibil Apple CarPlay și Android Auto wireless încă din standard.

În același timp, Renault a eliminat complet din ofertă pielea naturală și inserțiile cromate. În schimb, va fi disponibilă o tapițerie fabricată din materiale reciclate pe bază de materiale regenerabile precum cânepa. Nu în ultimul rând, volumul total al spațiilor de depozitare din habitaclu este de 24,7 litri. De asemenea, portbagajul are o capacitate de 536 de litri, dar poate ajunge la 1.334 de litri prin rabatarea banchetei.

Debutul este programat pentru al treilea trimestru din 2024

Oferta de motorizări a noului Renault Captur facelift conține patru versiuni. Prima dintre acestea este o unitate de 1,0 litru pe benzină de 90 CP și 160 Nm, care este legată la o cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte. Urmează tot un motor de 1,0 litru, benzină+GPL, care dezvoltă 100 CP și 170 Nm de cuplu și care vine cu aceeași transmisie.

Din gamă mai face parte un propulsor de 1,3 litri cu sistem mild-hybrid. Acesta este disponibil în două versiuni de putere, una de 140, iar cea de-a doua de 160 CP. Cea din urmă este conectată la o transmisie automată EDC.

Noul Captur facelift este oferit și cu o motorizare E-Tech full-hybrid. Sistemul este alcătuit dintr-un motor de 1,6 litri, două unități electrice și o baterie de 1,2 kWh. În total, sunt disponibili 145 CP și 205 Nm.

Debutul comercial al noului Renault Captur facelift va avea loc în cel de-al treilea trimestru din 2024.

Sursa: Renault

Related posts

Toyota a publicat prima imagine oficială cu noua generație 4Runner

Mihai Morcovescu

Mercedes dezvăluie un SUV electric compact

Andrada Arsenie

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

Leave a Comment