4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

KIA a publicat primele fotografii oficiale cu viitorul crossover electric EV3

Constructorul sud-coreean de automobile KIA a publicat un prim set de imagini-teaser cu viitorul SUV electric de clasă compactă EV3.

Noul model cu emisii zero își va face debutul oficial spre sfârșitul acestei luni.

KIA EV3 va adopta noul limbaj de design Opposites United

KIA

KIA urmează să-și extindă gama de modele pur electrice cu un nou model. Este vorba despre SUV-ul de mici dimensiuni EV3, care a fost prefigurat în toamna anului trecut de conceptul cu același nume. Acum, la aproape șase luni distanță, coreenii au publicat primele imagini-teaser oficiale cu noul model.

Potrivit reprezentanților mărcii, noul KIA EV3 va reprezenta o variantă accesibilă pentru clienții care caută un SUV cu zero emisii.

Viitorul EV3 va fi, în esență, o versiune mai mică a SUV-urilor EV5 și EV9. Acesta va adopta noul limbaj de design al mărcii coreene, denumit Opposites United. Imaginile de față ne dezvăluie câteva detalii de design al crossover-ului cu emisii zero, unele fiind preluate de pe conceptul de anul trecut.

Noul KIA EV3 va fi lansat pe 23 mai

Noul EV3 va avea faruri LED subțiri, cu lumini diurne desenate în forma literei T. Același design a fost aplicat și la nivelul stopurilor. La partea din spate se observă o lunetă înclinată și aripi laterale puternic sculptate, care au un aspect aparent pătrățos. Nu în ultimul rând, versiunea de serie are aceeași nuanță de verde deschis ca EV3 Concept.

Este de așteptat ca EV3 să arate în proporție de 90% precum conceptul. Restul de 10% va consta în detalii de serie precum oglinzi laterale mai mari și mânere pentru portiere, care vor fi cel mai probabil ascunse.

Deși va moșteni platforma E-GMP care este folosită și de EV6 și EV9 este puțin probabil ca EV3 să adopte o arhitectură de 800 de volți. Mai degrabă va folosi o configurație de 400 de volți, la fel ca EV5. Astfel, EV3 ar putea oferi o încărcare de la 30% până la 80% în mai puțin de jumătate de oră. Spre comparație, în cazul lui EV6, repriza 10%-80% se realizează în 18 minute.

Deocamdată, cei de la KIA nu au divulgat alte detalii despre noul lor model. În schimb, știm că noul EV3 își va face debutul oficial în ziua de 23 mai.

Sursa: KIA

Related posts

Takata, din nou în vizorul SUA

Florin Amariei

Prințul William a testat un automobil din Extreme E

Florin Amariei

Europa bate pasul pe loc la capitolul stații de încărcare

Filip Sîrbu

Leave a Comment