4×4
Image default
Hybrid Stiri Vehicule comerciale

Volkswagen a prezentat noul camper van California: în premieră, motorizare plug-in hybrid (VIDEO)

Divizia vehicule comerciale a constructorului german de automobile Volkswagen a publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noua generație California.

Aceasta oferă acum mai mult spațiu și, pentru prima dată, o motorizare plug-in hybrid.

Noul Volkswagen California este mai lung și mai lat decât modelul anterior

Volkswagen

Volkswagen a reproiectat fiecare zonă a camper-ului său. În acest fel, noul California este acum mai spaţios, mai inteligent, mai sofisticat, mai versatil şi mai durabil. California este versiunea camper van a utilitarei Transporter, care este dedicată aventurilor în aer liber.

Comparativ cu modelul anterior, noul California a crescut în dimensiuni. Acesta măsoară 5.173 mm în lungime (+269 mm) și 1.941 mm în lățime fără oglinzile laterale (+37 mm). Înălțimea a rămas neschimbată (1.990 mm), iar ampatament are 3.124 mm. Când acoperişul este închis, înălţimea interioară este de 1.297 mm, iar cu acoperișul retractat, aceasta ajunge la 2.108 mm.

Și pentru că am adus vorba despre plafon, acesta are rol de cort pe timp de noapte și dispune de două uși glisante care includ plase pentru țânțari. Plafonul este comun pentru toate cele cinci versiuni de echipate: Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast şi Ocean. De asemenea, o noutate o reprezintă cele două uși glisante pe ambele părți laterale ale mașinii. Anterior, era disponibilă o singură ușă glisantă, pe partea dreaptă.

La interior, producătorul german au înlocuit bancheta din spate cu două scaune individuale. Acestea pot fi rabatate complet, transformându-se în două paturi. În același timp, aceste scaune pot fi scoase complet din mașină. Nivelurile de echipare Coast și Ocean primesc și o mini-bucătărie. Aceasta este plasată cât mai în spate astfel încât să fie accesibilă și din exterior.

Noul Volkswagen California este disponibil în trei versiuni de motorizare

Aceasta este alcătuită dintr-un aragaz cu un singur arzător, o chiuvetă, două sertare și un spațiu de depozitare generos. Mini-bucătăria este dotată cu priză de 230 de volți. Tot în interior există mai multe porturi de încărcare USB-C de 45 W. Luminile LED din interior pot fi aprinse prin dubla atingere a oricărui întrerupător de lumini.

Versiunile Beach Tour și cele superioare vin cu o unitate de control specială montată în montantul C pe partea pasagerului. De asemenea, camper-ul poate remorca până la 2.000 kg.

Modelele Beach Tour și cele superioare vin cu noua unitate de control a rulotei VW în stâlpul C de pe partea pasagerului. De la aceasta pot fi controlate diferite funcții ale camper van-ului, care sunt accesibile și prin sistemul de infotainment și o aplicație pentru smartphone.

Vârful de gamă Ocean vine cu două baterii de camping, două prize de 230 V, scaune față încălzite, încălzire suplimentară, un compartiment de depozitare în plafon, o masă pliabilă și un rezervor de apă de 28 de litri.

Din punct de vedere tehnic, noul Volkswagen California este disponibil cu trei motorizări. Este vorba despre un diesel de 150 CP, o unitate pe benzină de 204 CP și, pentru prima dată, o versiune hibridă cu încărcare la priză (PHEV) de 245 CP. Primele două au tracțiune față, în timp ce varianta plug-in hybrid dispune de tracțiune integrală.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Related posts

Fiat Panda va reveni în 2024 ca un model de segment B care va rivaliza cu Dacia Sandero

Mihai Morcovescu

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Florin Amariei

Duster Extreme, lansat în România. Cât costă și ce dotări noi are

Florin Amariei

Leave a Comment