4×4
Image default
Green Hybrid Stiri SUV

Noua generație Opel Grandland: versiuni hibride și electrice cu autonomii de până la 700 km

Constructorul german de automobile Opel a publicat informațiile și fotografiile oficiale legate de noua generație a SUV-ului Grandland.

Noul model adoptă un design complet schimbat și primește noi tehnologii. De asemenea, acesta va fi disponibil cu motorizări hibride și electrice, aceasta din urmă oferind o autonomie de circa 700 de kilometri.

Noul Opel Grandland are un design inspirat de conceptul Experimental

Opel

Din punct de vedere estetic, noua iterație Grandland este inspirată de conceptul Experimental, prezentat în vara anului trecut. Limbajul de design este caracterizat de linii ascuțite și suprafețe netede și se distinge printr-o parte frontală dominată de grila Opel 3D Vizor.

Aceasta integrează noile faruri LED Intelli-Lux Pixel Matrix HD în interiorul cărora există 51.200 de elemente iluminate. La deschiderea și închiderea mașinii acestea oferă animații speciale. De asemenea, în față regăsim și noua siglă a mărcii, care este iluminată cu ajutorul tehnologiei Edge Light Technology.

Comparativ cu modelul precedent, noul Grandland a crescut în dimensiuni. SUV-ul are o lungime de 4.650 mm (+173 mm), o lățime de 1.905 mm (+64 mm) și o înălțime de 1.660 mm (+19 mm). În dreptul ampatamentului sunt trecuți acum 2.784 mm, ceea ce înseamnă că pasagerii vor avea mai mult spațiu, iar portbagajul este mai încăpător. Cu bancheta rabatată, spațiul destinat bagajelor ajunge la 1.641 de litri.

Și partea posterioară a fost redesenată complet. Stopurile LED au acum un design nou sub forma a trei benzi subțiri, iar în mijlocul lor a fost montată inscripția Opel. Aceasta este iluminată permanent.

Aspectul exterior este completat de plafonul finisat într-o nuanță contrastantă de negru și de o serie de accente negre la nivelul capacelor oglinzilor, jantelor și aripilor.

Spații de depozitare de 35 de litri

Habitaclul noului Grandland adoptă un design minimalist și este tehnologizat. Se remarcă noul volan ușor aplatizat în părțile superioară și inferioară. În spatele acestuia este prezent un Heads-up display inteligent. De asemenea, există un instrumentar de bord digital și un ecran multimedia central de 16 inch.

Clienții vor avea la dispoziție iluminare ambientală și scaune ergonomice AGR cu suporturi acționate electric. Acestea sunt dotate cu funcții de ventilație și de masaj și cu sistemul Intelli-Seat. Este vorba despre un slot poziționat în mijlocul scaunului, care diminuează presiunea asupra coccisului.

În același timp, cei de la Opel au crescut numărul spațiilor de depozitare, al căror volum total este acum de 35 de litri. O dotare interesantă constă în așa-numitul Pixel Box, care este un compartiment transparent și iluminat. În spatele acestuia este zona de încărcare prin inducție pentru smartphone.

Versiune pur electrică cu 700 km autonomie

Noul Opel Grandland este primul model al mărcii din Rüsselsheim bazat pe platforma dedicată STLA Medium. Asta înseamnă că SUV-ul va oferi o versiune electrică ce va fi alimentată de o baterie de 98 de kWh. Acumulatorul promite o autonomie de circa 700 de kilometri în regim WLTP.

Cei de la Opel nu au divulgat mai multe detalii despre sistemul de propulsie. În acest moment știm doar că bateria se va putea încărca de la 0% la 80% în 26 de minute la o stație de încărcare rapidă, la o sursă de 160 kW.

Gama de motorizări va cuprinde și motoare termice. Între acestea își va face loc o versiune hibridă cu încărcare la priză, care va oferi o autonomie de până la 85 de kilometri în regim WLTP. Va exista și o a treia versiune, cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Noul Opel Grandland primește o suspensie nouă cu amortizoare cu frecvență selectivă, dar și o serie de noi sisteme de asistență în standard. Între acestea amintim Cruise-Control automat cu funcție Stop & Go, recunoaștere extinsă a semnelor de circulație și In Crash Braking. Acesta din urmă este un sistem de frânare automată care se activează după un impact.

Opțional, noul SUV poate fi echipat și cu sistemul Intelli-Drive 2.0. Acesta integrează un asistent de schimbare automată a benzii și un sistem de adaptare a vitezei recomandate. Sunt disponibile, totată, o cameră video pentru marșarier cu un sistem de curățare automată și una la 360 de grade.

Sursa: Opel

Related posts

Skoda Enyaq iV, mai atrăgător în echiparea Sportline

Florin Amariei

Două companii auto, pregătite pentru electrificarea completă

Florin Amariei

Kia Sportage 2022 – mutare dinamică înspre nou

Florin Amariei

Leave a Comment