4×4
Image default
Concept car Crossover Green Stiri SUV

Noul concept Volkswagen ID.Code prefigurează un SUV electric de serie pentru China

Constructorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Beijing noul concept ID.Code.

Acesta anunță un SUV electric destinat pieței din China, care va debuta până la sfârșitul deceniului.

Volkswagen ID.Code Concept introduce un nou limbaj de design

Volkswagen

Salonul Auto de la Beijing (25 aprilie-4 mai 2024) este locul ales de mulți producători auto pentru a-și prezenta cele mai noi creații. Asta pentru că piața din China este una foarte importantă pentru marii constructori europeni de automobile, iar Volkswagen este un exemplu elocvent în acest sens.

De altfel, marca din Wolfsburg tocmai tocmai a dezvăluit un nou concept. Acesta este denumit ID.Code și prefigurează un SUV electric de serie destinat exclusiv pieței asiatice.

Potrivit reprezentanților mărcii, limbajul de design introdus de ID.Code va fi preluat de modelele Volkswagen care vor fi lansate de acum încolo în China.

ID.Code Concept pare la prima vedere cel mai ciudat dintre vehiculele expuse de Volkswagen la Beijing. La exterior, acesta este un crossover clasic, cu un design simplu, dar care este axat pe nevoile clienților chinezi.

Banda albă de pe „nasul” mașinii,, denumită Light Cloud, conține 967 de LED-uri. Acestea formează un așa-numit „Ochi 3D” în forma literei U, care poate să privească în diverse direcții. Acesta face parte dintr-un sistem de iluminat interactiv, sofisticat, pe care VW îl vede parte dintr-un viitor vehicul autonom.

VW ID.Code Concept oferă tehnologii de condus autonom de nivel 4

Totodată, locul grilei a fost luat de un display invizibil. Volkswagen a folosit o vopsea transparentă care, în momentul în care ecranul luminos este stins, arată ca o parte frontală obișnuită. Când este activat, ecranul poate afișa informații utile precum starea vremii sau diverse mesaje de întâmpinare.

Habitaclul adoptă un aspect minimalist și tehnologizat și se distinge prin configurația cu patru locuri. De altfel, interiorul este gândit pentru condus autonom, cu un volan care se retrage și scaune care se rotesc la 180 de grade. Materialele utilizate nu sunt de origine animală din motive de sustenabilitate.

Conceptul este dotat cu tehnologii de ultimă generație care permit un condus autonom de nivel 4. Asta înseamnă că, odată activate, șoferul va deveni simplu pasager. În plus, cu condusul autonom activat, farurile interacționează cu ceilalți participanți la trafic.

Volkswagen nu a dezvăluit detaliile tehnice ale conceptului ID.Code. Așa cum spuneam, acesta anunță un SUV complet electric destinat pieței din China. Debutul este planificat până în 2030.

Sursa: Volkswagen

Related posts

Alfa Romeo Tonale, surprins în teste înainte de lansarea oficială

Florin Amariei

EuroCar Meeting ROOFTOP #4 va avea loc pe rooftop-ul Veranda Mall

Gabi Gogiu

Noul SUV electric Volvo EX30 va fi produs și în Europa începând cu anul 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment