4×4
Image default
Hybrid Monovolum Stiri

Ford prezintă noul camper Transit Custom Nugget: panou solar și motor PHEV de 232 CP

Ford a dezvăluit noul Transit Custom Nugget, versiunea camper a popularului monovolum de transport pasageri și marfă.

Varianta dedicată ieșirilor în aer liber oferă un panou solar montat în plafonul panoramic retractabil și un motor hibrid cu încărcare la priză.

Ford Transit Custom Nugget vine în două versiuni de motorizare

Ford

Noul Ford Transit Custom Nugget a fost creat în colaborare cu specialiștii de la Westfalia. Compania germană este specializată în transformarea monovolumelor obișnuite în modele create pentru persoanele cu spirit aventurier.

Camperul este disponibil în două variante de motorizare. Prima este un diesel EcoBlue de 170 CP. Aceasta este conectată la o transmisie automată cu 8 trepte. Comenzile pentru această versiune au fost deja deschise, iar livrările vor demara în primăvara lui 2024.

Cel de-al doilea motor este un hibrid cu încărcare la priză (PHEV), ceea ce reprezintă o premieră pentru camperul Nugget. Sistemul ce propulsie electrificat constă dintr-un motor pe benzină de 2,5 litri în ciclul Atkinson de 232 CP. Unitatea este cuplată la un motor electric, care este alimentat de o baterie de 11,8 kWh (capacitate netă).

Mini-sufragerie pe patru roți

Noua generație a camper-ului primește un plafon panoramic retractabil pe care este montat și un panou solar. Acesta este utilizat ca sursă de alimentare pentru frigider, lumini, sistemul multimedia și pentru dușul integrat.

Scaunele frontale se pot roti, iar sistemul multimedia SYNC 4 vine cu un ecran central de 13 inch. Acesta oferă standard comandă vocală și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto. Pasagerii din spate beneficiază de banchetă încălzită, difuzoare audio proprii și porturi USB-C.

Pentru că este un camper, Transit Custom Nugget dispune de o mini-sufragerie mobilă. În spate este integrată o mică bucătărie și un frigider sub forma unui sertar. De asemenea, tot în spate există și o tabletă de 7 inch pentru reglarea luminilor ambientale și pentru schimbarea culorilor acestora. Modelul este echipat și cu un duș cu apă rece și caldă.

În plus, clienții vor avea la dispoziție un inclinometru pentru nivelarea mașinii pe teren înclinat. Standard sunt disponibile un modem 5G pentru conexiune la internet și încărcătoare wireless. Aplicația dedicată transformă smartphone-ul în telecomandă pentru unele funcții ale modelului prin intermediul unei conexiuni Bluetooth.

Deocamdată, cei de la Ford nu au anunțat prețurile noului camper, dar listele de comenzi au fost deja deschise. Livrările vor începe în primăvara anului 2024.

Sursa: Ford

Related posts

KIA prezintă noul Sorento facelift: actualizări importante la exterior și la interior

Mihai Morcovescu

Noua generație Opel Grandland: versiuni hibride și electrice cu autonomii de până la 700 km

Mihai Morcovescu

Dacia Duster 2 facelift – pe calea digitalizării

Florin Amariei

Leave a Comment