4×4
Image default
Stiri Vehicule comerciale

Noul Volkswagen Crafter facelift: primele schițe oficiale. Lansarea va avea loc în 2024

Divizia de vehicule comerciale din cadrul Volkswagen a publicat primele schițe oficiale cu viitorul model Crafter facelift.

Imaginile dezvăluie detalii importante atât la exterior, cât și la interior. Noua utilitară își va face debutul comercial anul viitor.

Noul Volkswagen Crafter facelift va fi lansat în primăvara lui 2024

Volkswagen

Actuala generație Volkswagen Crafter a fost lansată în anul 2017. Până la sfârșitul anului trecut s-a vândut în peste 354.000 de unități. Acum, unul dintre cele mai populare vehicule din segmentul său este pe cale să primească un facelift.

Reprezentanții Volkswagen Commercial Vehicles au publicat primele schițe oficiale cu noua dubă germană de dimensiuni mari. Acestea dezvăluie detalii de exterior și mai ales de interior.

Din punct de vedere estetic, viitorul VW Crafter facelift va rămâne neschimbat. Excepție fac farurile LED, care primesc o nouă semnătură luminoasă. În schimb, cele mai multe modificări au fost operate la interior.

În cabină regăsim acum un instrumentar complet digital, care va fi oferit standard. De asemenea, în cabină mai există și un ecran central nou și un volan cu design modificat.

Gama de motorizări va cuprinde doar motorizări diesel

Șoferul poate alege pentru unul dintre modurile de vizualizare. Display-ul oferă acces la o gamă largă de funcții, de la navigație și telefon, până la biblioteci media. Toate acestea pot fi gestionate de la comenzile de pe noul volan multifuncțional.

O noutate importantă o reprezintă poziționarea selectorului transmisiei automată în spatele volanului. Acesta este identic cu cel de pe electricul ID.Buzz. Noul Crafter facelift va fi disponibil și cu o cutie de viteze manuală, iar maneta va fi amplasată în centru în acest caz. În plus, va exista și o frână de mână electrică, o altă premieră.

Un port de încărcare USB-C în ornamentul superior al parbrizului este o altă noutate. Acesta permite utilizarea dispozitivelor mobile fără obstrucționarea câmpului vizual al șoferului.

Gama de motorizări a noului Volkswagen Crafter facelift va include doar un motor diesel. Acesta va fi oferit în trei variante de putere: 140, 163 sau 177 CP. În funcție de preferințe, puterea va fi transmisă către roțile din față, către cele din spate sau către ambele punți.

Noul VW Crafter facelift va oferi în continuare mai multe tipuri de caroserie: camionetă, platformă, dubă și basculante. Listele de comenzi pentru noua utilitară vor fi deschise în luna aprilie 2024.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Related posts

BMW a publicat un teaser cu cea de-a doua generație X2: profil de coupe și grilă iluminată

Mihai Morcovescu

BMW a prezentat noul X5 Li facelift, model dedicat exclusiv pieței din China

Mihai Morcovescu

Engie EPS și Stellantis formează competitorul pentru Tesla Superchargers

Florin Amariei

Leave a Comment