4×4
Image default
Green Hybrid Pick-up Stiri

Chinezii de la BYD vor lansa în 2025 un pick-up electric

Constructorul de automobile chinez BYD a publicat câteva fotografii oficiale cu viitorul pick-up electrificat, care va fi primul model de acest gen din istoria mărcii.

Acesta va fi lansat mai târziu în acest an și va rivaliza cu camionete consacrate precum Toyota Hilux, Ford Ranger sau Volkswagen Amarok.

Viitorul pick-up electrificat BYD va oferi o autonomie de 1.000 km

BYD

Până la debutul oficial al noului pick-up, au fost publicate primele imagini cu acesta. Modelul apare camuflat și, potrivit reprezentanților companiei, nu a primit deocamdată nici un nume.

Publicația Carscoops scrie că viitoarea camionetă BYD va debuta în 2024 într-o versiune hibridă cu încărcare la priză (PHEV). Ulterior, ea va primi și o versiune complet electrică.

Varianta PHEV va oferi o autonomie pur electrică de 100 km. Autonomia totală va fi de aproximativ 1.000 km cu o singură încărcare. Totodată, ea va primi, se pare, un motor turbo de 1,5 litri și două unități electrice. Cu alte cuvinte, camioneta va avea tracțiune integrală. Despre versiunea electrică nu există deocamdată informații.

În pofida foliei colorate cu care este camuflată mașina, se pot distinge câteva detalii estetice. Sunt vizibile farurile rectangulare, care amintesc de cele de pe modelul Ford F-150. De asemenea, aripile sculptate sunt în stilul celor de pe Volkswagen Amarok.

Partea din spate va avea un design simplu și minimalist. Aici se poate vedea conturul stopurilor poziționate. De asemenea, se poate observa că avem de-a face cu o camionetă de dimensiuni mari. Spre exemplu, aceasta ar putea avea o amprentă la sol puțin mai mare comparativ cu Ford Ranger, care are o lungime de 5.370 mm.

Cei de la BYD nu au dezvăluit data lansării noii camionete electrificate. Lansarea versiunii plug-in hybrid va avea loc mai târziu în acest an, în timp ce versiunea complet electrică va sosi în 2025.

Sursa: BYD via Carscoops

Related posts

Toyota cumpără tehnologia Lyft de condus autonom

Florin Amariei

BMW iX3 – primul SUV al BMW complet electric. Tracțiunea, doar pe spate!

Florin Amariei

Opel a dezvăluit noi detalii despre SUV-ul compact Frontera: versiune hibridă de 100 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment