4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Conceptul Mitsubishi Moonstone prefigurează un SUV coupe electric care va sosi în 2035 (cu video)

Producătorul japonez de automobile Mitsubishi a prezentat cea mai nouă creație a sa. Este vorba despre concept-car-ul denumit Moonstone, un vehicul care prefigurează un nou SUV coupe electric care ar urma să fie lansat în anul 2035.

Prototipul a fost realizat în colaborare cu un grup de studenți de la renumitul Institut European de Design (IED) din Italia.

Mitsubishi Moonstone ar putea reînvia modelul Eclipse

Mitsubishi

Imaginați-vă un viitor nu foarte îndepărtat, în care drumurile neexplorate sunt „călcate” de un crossover full electric. Așa și-au imaginat viitorul 18 studenți de la celebrul Institut European de Design (IED).

Pornind de la această ideea, eu au creat un prototip de SUV coupe electric. Acesta are un aspect robust, o caroserie cu elemente de protecție și o gardă la sol generoasă.

Un detaliu interesant al acestui concept de vehicul de teren semnat de Mitsubishi îl reprezintă design-ul neconvențional al farurilor, care sunt amplasate pe trei niveluri. Acestea sunt formate din două benzi orizontale mici pe capotă, care îndeplinesc și rol de senzori LiDAR. Apoi, există un set principal de lumini LED și alte două blocuri optice montate sub benzile principale.

Deși este vorba despre un crossover, Moonstone are un profil care aduce foarte mult cu un model sport. Acest lucru se observă mai ales în zona plafonului.Nota de sportivitate este dată și de ușile sculptate, dar și de eleronul montat deasupra lunetei de mici dimensiuni.

La spate regăsim un set de prize de aer, care au fost amplasate sub stopurile LED subțiri în forma literei T. De asemenea, capacul portbagajului este la rândul lui sculptat.

Cei de la Mitsubishi nu au dezvăluit detaliile tehnice ale conceptului electric Moonstone. Niponii au precizat doar că „oferă tracțiune integrală și performanțe uimitoare”.

Noul Mitsubishi Moonstone Concept anunță un SUV care va fi lansat în 2035. Acel vehicul ar putea fi un model care va combina sportivitatea modelului Eclipse cu alura actualului SUV compact Eclipse Cross.

Sursa: AutoDesignMagazine

Related posts

Ford Ranger 2022 va fi un F-150 mai mic

Florin Amariei

Lynk&Co inovează pentru europeni. Va organiza teste auto virtuale cu noul 01

Florin Amariei

UE, pregatita pentru independenta in sectorul bateriilor pentru EV-uri

Florin Amariei

Leave a Comment