4×4
Image default
Stiri SUV

Noul Genesis GV80 Coupe Concept prefigurează un SUV de performanță de serie, care va sosi până în 2025

Producătorul sud-coreean de automobile Genesis a publicat primele fotografii oficiale cu noul GV80 Coupe Concept. Este vorba despre un automobil care prefigurează un SUV coupe de performanță de serie. Acesta ar urma să fie lansat până cel târziu în 2025.

Viitorul model de producție ar urma să rivalizeze cu modele similare precum Mercedes-Benz GLE Coupe, BMW X6 sau Porsche Cayenne Coupe.

Genesis GV80 Concept este versiunea coupe a SUV-ului GV80

Genesis

Așa cum sugerează și denumirea, acesta este varianta coupe a SUV-ului de mari dimensiuni GV80, care a fost lansat în urmă cu trei ani. Noul concept al asiaticilor a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment organizat la New York.

După cum se poate observa în fotografiile oficiale publicate de constructorul coreean, GV80 Coupe Concept seamănă foarte mult cu SUV-ul din care derivă. Remarcăm partea frontală agresivă, aspect conferit de grila neagră supradimensionată și de cele trei prize de aer uriașe.

De asemenea, partea din față se disting și blocurile optice cu o semnătură luminoasă specifică modelelor Genesis. Acestea sunt sub forma a două benzi LED foarte subțiri, care se întind până în dreptul aripilor evazate.

Pentru a spor nota de sportivitate a conceptului, coreenii au montat pe conceptul lor două eleroane în partea din spate. Unul este amplasat pe plafonul realizat din fibră de carbon și cel de-al doilea, subtil, pe hayon. Tot aici se remarcă luminile LED care amintesc de conceptul X Speedium, prezentat în 2022.

Aspectul exterior al mașinii este completat de jantele din aluminiu forjat finisate în negru antracit, și de vopseaua specială Magma Orange.

Aceeași nuanță o regăsim și la interior, la nivelul spatelui scaunelor sport, al planșei de bord și al volanului. Acestea sunt îmbrăcate într-o combinație de piele neagră Nappa și Alcantara și prezintă accente și cusături contrastante portocalii. De asemenea, centurile de siguranță sunt vopsite în aceeași culoare.

Deocamdată, Genesis nu a dezvăluit specificațiile tehnice ale noului concept GV80 Coupe. În acest moment se știe doar că acesta va fi transformat într-un SUV de serie de performanță.

Sursa: Genesis

Related posts

Parteneriatul dintre Hyundai și Apple nu mai este valabil

Andrada Arsenie

Dacia lansează Duster pick-up

Gabi Gogiu

Dacia, pe o nouă cale! Bigster, noul SUV

Florin Amariei

Leave a Comment