4×4
Image default
Monovolum Stiri SUV

Lexus a dezvăluit noua generație a monovolumului de lux LM

Japonezii de la Lexus au dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noua generație a monovolumului premium LM.

Dedicat transportului de persoane, acesta era comercializat până acum doar pe piețele din Asia. Noua iterație va deveni un produs global și va fi disponibilă și în Europa într-o versiune de motorizare „full-hybrid”.

Noul Lexus LM va fi oferit în Europa într-o versiune hibridă 350h

Lexus

Salonul Auto de la Shanghai este locul ales de mulți constructori auto să-și prezinte cele mai noi creații. Este și cazul celor de la Lexus, care a adus la show-ul chinez o nouă generație pentru modelul LM.

Dacă până acum monovolumul era comercializat exclusiv pe piețele asiatice, oficialii diviziei premium a celor de la Toyota au decis ca noua iterație să devină un produs global.

În aceste condiții, noul LM va fi comercializat în nu mai puțin de 60 de țări la nivel global. Mai mult decât atât, pentru prima oară, acesta va fi disponibil și pe piețele din Europa.

Noul Lexus LM va putea fi configurat în versiuni cu patru, șase sau șapte locuri. Cea mai luxoasă dintre acestea este varianta cu patru locuri.

Pasagerii au la dispoziție, între altele, un ecran de 48 inch, un frigider și un sistem audio furnizat de americanii de la Mark Levinson, care oferă 23 de difuzoare pentru a crea un efect 3D. În același timp, noul LM mai dispune de sistemul de climatizare Lexus Climate Concierge.

Din punct de vedere tehnic, noul LM va fi oferit pe piața din Europa într-o singură versiune de motorizare: LM 350h. Este vorba despre un sistem „full-hybrid”, care utilizează unitatea pe benzină de 2,5 litri și una electrică pentru o putere totală de 250 CP și 239 Nm de cuplu. Modelul dispune standard de tracțiune integrală E-Four, iar viteza maximă declarată este de 190 km/oră.

Potrivit informaților publicate de Lexus, primele exemplare LM vor ajunge în Europa în toamna anului 2023.

Sursa: Lexus

Related posts

Succes la EuroNCAP pentru mașinile made in China

Florin Amariei

LEVC L380 este un monovolum electric creat de englezi pe o arhitectură Geely

Mihai Morcovescu

Intel Mobileye și Udelv, echipă pentru livrări autonome

Florin Amariei

Leave a Comment