4×4
Image default
Green Stiri SUV

Tesla mărește cu 2.000 de euro prețurile SUV-ului Model Y pe câteva piețe din Europa

Reprezentanții producătorului american de automobile electrice Tesla au anunțat că prețurile la Model Y vor fi majorate pe unele piețe din Europa.

Astfel, SUV-ul electric va costa cu aproximativ 2.000 de euro mai mult ca până acum.

Când vor intra în vigoare majorările de prețuri la Tesla Model Y?

Tesla

La început de 2024, Tesla a scăzut în mod semnificativ prețurile modelelor din gamă. Aceste modificări au fost aplicate pe mai multe piețe internaționale, inclusiv în România.

Constructorul american a anunțat că va majora prețurile pentru Model Y în SUA cu 1.000 de dolari de la 1 aprilie. Noile tarife sunt valabile pentru versiunile cu tracțiune spate și cu autonomie extinsă.

Cum era de așteptat, americanii vor crește tarifele la SUV-ul lor electric pe mai multe piețe europene. Astfel, începând din 22 martie, acesta va fi mai scump cu circa 2.000 de euro.

Cele două versiuni Model Y au în SUA un preț de pornire de 43.990 de dolari și, respectiv 48.990 de dolari. Oficialii companiei lui Elon Musk nu au precizat care vor fi țările unde Model Y va fi mai scump.

Marjele Tesla au fost afectate de un război al prețurilor cu mărcile concurente care a început acum mai bine de un an. În ianuarie, Tesla avertizase în legătură cu o creștere „considerabil mai mică” a vânzărilor în 2024. Asta din cauză că se va concentra pe producția următoarei lor generații de vehicule electrice. Numele de cod al acesteia este „Redwood”.

Sursa: Automotive News

Related posts

Noul DS 4, prezentat oficial. Spiritul avangardist, înglobat în formă de crossover

Florin Amariei

Conceptul Mitsubishi Moonstone prefigurează un SUV coupe electric care va sosi în 2035 (cu video)

Mihai Morcovescu

KIA va lansa în 2025 primul său model utilitar complet electric

Mihai Morcovescu

Leave a Comment