4×4
Image default
Green Stiri SUV

Range Rover electric: au apărut primele imagini oficiale cu viitorul SUV cu emisii zero (VIDEO)

Producătorul britanic de automobile Land Rover a publicat primele imagini oficiale cu viitorul Range Rover electric, care își va face debutul cel mai probabil la început de 2024.

Noul SUV cu emisii zero își va păstra capabilitățile off-road și va oferi performanțe similare cu cele ale versiunii V8.

Primul Range Rover electric din istorie va folosi arhitectura MLA

Range Rover

Reprezentanții mărcii spun că prototipurile sunt supuse unuia dintre cele mai dure programe de testare. Britanicii vor să fie siguri că Range Rover electric va oferi aceleași capabilități de invidiat pe orice tip de drum. Și asta, în pofida renunțării la motorul termic.

Se spune că SUV-ul electric va fi la fel de capabil în teren accidentat ca legendarul Defender. Noul model va putea traversa vaduri adânci de până la 850 mm. Mai mult, este prezentat drept „cel mai silențios și mai rafinat Range Rover produs vreodată”. El va oferi performanțe comparabile cu cele ale unui Defender V8.

Vă reamintim că varianta cu opt cilindri folosește o un propulsor twin-turbo de 4,4 litri furnizat de BMW, cu până la 626 cai putere și 750 Nm de cuplu. Versiunea SV accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde și poate ajunge la o viteză de top de 262 km/h.

Viitorul model electric va folosi arhitectura Modular Longitudinal Architecture (MLA). Este aceeași pe care „stă” și modelul echipat cu motor termic. Arhitectură de încărcare va fi de 800V și va fi echipat cu două motoare electrice.

Debutul primului Range Rover electric din istorie va avea loc la începutul lui 2024. Acesta este deja disponibil pentru pre-comandă. Range Rover electric este vârful de lance al planurilor celor de la Land Rover de a atinge emisii zero de carbon până în 2039.

Sursa: Motor1

Related posts

Elon Musk confirmă că Tesla Model Y nu va fi actualizat în 2024

Mihai Morcovescu

Noile baterii electrice se încarcă în 5 minute

Andrada Arsenie

UE, pregatita pentru independenta in sectorul bateriilor pentru EV-uri

Florin Amariei

Leave a Comment