4×4
Image default
Crossover Stiri SUV

Acesta este noul Renault Kardian. Ce aduce nou fratele sud-american al Daciei Sandero? (VIDEO)

Producătorul francez de automobile Renault a publicat primele informații și fotografii oficiale referitoare la noul model Kardian.

Pentru început, SUV-ul de segment B va fi comercializat doar în America de Sud. Mai târziu acesta va ajunge și pe alte piețe internaționale, mai puțin Europa și America de Nord.

Renault Kardian, versiunea sud-americană a Daciei Sander Stepway

Renault

Zilele trecute, constructorul din Hexagon a anunțat că va lansa până în 2027 opt noi modele în afara Europei. Cinci dintre acestea vor fi încadrate în segmentele C și D. Investiția totală se va ridica la trei miliarde de euro.

Primul de pe această listă este Kardian, un SUV urban de clasă subcompactă. Acesta este dezvoltat pe o platformă nouă modulară, care va fi folosită și de alte viitoare modele ale mărcii.

Noul Renault Kardian va fi oferit inițial pe piața din America de Sud, fiind produs la uzina pe care Renault o deține în Brazilia. Ulterior, acesta va ajunge și pe alte piețe internaționale, urmând să fie construit și în Maroc.

Crossover-ul francezilor are la bază modelul Dacia Sandero Stepway. Cu toate acestea, există diferențe însemnate comparativ cu modelul produs la Mioveni, cel puțin la nivel estetic.Ca gabarit, Renault Kardian măsoară 4.119 mm în lungime și are un ampatament de 2.604 mm. Aceste dimensiuni îl fac puțin mai mic decât Captur.

Din punct de vedere estetic, Kardian se aliniază la filozofia actuală a producătorului francez. Astfel, se disting noul logo Renault, noua semnătură luminoasă pentru blocurile optice.

De asemenea, bara de protecție față are un design mai agresiv, cu muchii ascuțite și protecții din plastic finisate în negru mat care conferă mașinii un aspect de SUV. În plus, panourile caroseriei au fost restilizate, în timp ce barele modulare de pe plafon și jantele de 17 inch completează aspectul exterior.

Noul Kardian folosește un motor de 125 CP și 220 Nm

Interiorul te trimite cu gândul la Sandero Stepway. Francezii au montat un tablou de bord digital, care ia locul ceasurilor clasice întâlnite pe modelul românesc. Totodată, clienții vor regăsi aici un instrumentar de bord digital, un ecran multimedia de 8 inch și conexiune Apple CarPlay wireless. Există și iluminare ambientală prezent la bordul lui Kardian.

De asemenea, fratele sud-american al lui Sandero Stepway vine cu 13 sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS). Printre acestea se numără Blind-Spot Monitoring, Multi-View Camera, Adaptive Cruise Control, Auto Emergency Braking și Hill-Start Assistance.

Sub capotă a fost montat un motor turbo de 1,0 litru, care dezvoltă 125 CP și 220 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, pe care nu o găsim pe Sandero.

Așa cum spuneam, noul Renault Kardian va fi comercializat pe diverse piețe internaționale, începând cu America de Sud. Modelul nu va ajunge și în Europa.

Sursa: Renault

Related posts

Opel a dezvăluit noi detalii despre SUV-ul compact Frontera: versiune hibridă de 100 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo pregătește un nou SUV electric, care va rivaliza cu BMW iX

Mihai Morcovescu

Volvo a prezentat noul EX90 Excellence, versiunea de lux a SUV-ului electric lansat în 2022 (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment