4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

Renault Symbioz este numele viitorului SUV compact al francezilor (VIDEO)

Producătorul francez de automobile Renault tocmai a anunțat că viitorul său SUV de clasă compactă se va numi Symbioz.

Noul model urmează să-și facă debutul în primăvara acestuia an.

Renault Symbioz va primi o motorizare E-Tech full hybrid

Renault

Cei de la Renault continuă ofensiva pe segmentul SUV-urilor. După Austral, Espace, Rafale și Scenic, francezii vor lansa un nou model de familie, care va fi încadrat în segmentul C. Noul SUV se va numi Symbioz.

Denumirea este inspirată de ideea de simbioză. „Symbioz” sună ca francezul „symbiose”, derivat din cuvântul grecesc vechi „symbiosis”, care înseamnă „a trăi împreună”. De asemenea, este un cuvânt similar în multe limbi, cum ar fi „’symbiosis” în engleză, „simbiose” în spaniolă și „simbiosi” în italiană, ceea ce face ca numele Symbioz va fi ușor de înțeles de un public larg.

Viitorul Symbioz va integra cele mai noi tehnologii dezvoltate de constructorul din Hexagon. De asemenea, din punct de vedere estetic, mașina va adopta cel mai nou limbaj de design al francezilor.

În ceea ce privește dimensiunile, noul SUV va avea o lungime de doar 4,41 metri. De altfel, reprezentanții mărcii spun că acesta va fi cel mai compact Renault hibrid din clasa compactă. Cu toate acestea, interiorul este conceput pentru a satisface nevoile întregii familii, cu un spațiu și o capacitate de încărcare generoase.

Interiorul viitorului SUV de segment B va folosi cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie. Printre acestea se va număra și noua generație a plafonului panoramic din sticlă Solarbay. Acesta are la bază tehnologia PDLC, care îi permite să se opacizeze prin simpla apăsare a unui buton.

În ceea ce privește motorizările, SUV-ul Renault va primi sistemul E-Tech full-hybrid de 145 CP. Datorită unei mase proprii de sub 1.500 kg, Symbioz va fi foarte eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. După cum spuneam, noul model va debuta în primăvara acestui an.

Sursa: Renault

Related posts

Opel Grandland, oficial lansat. Merge pe calea Mokka!

Florin Amariei

Volvo anunță noutăți în gamă. Suedezii schimbă numele modelelor C40 Recharge și XC40 Recharge

Mihai Morcovescu

Volkswagen a prezentat cea de-a treia generație Tiguan. Debutul comercial a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment