4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Producția viitorului BMW iX2 va demara spre sfârșitul anului 2023

Germanii de la BMW au confirmat că producția pentru viitorul lor model electric iX2 va demara până la sfârșitul anului curent. Versiunea cu emisii zero a crossover-ului bavarez X2 va fi construită la uzina din Regensburg alături de „fratele” mai mic iX1.

Constructorul bavarez va investi în sit-ul de producție peste 350 de milioane de euro. în plus, va angaja în jur de 500 de muncitori noi.

Începând cu 2024, BMW estimează că aproximativ o treime din toate vehiculele produse în această fabrică vor fi electrice. Aici vor fi asamblate modelele convenționale cu motoare termice X1 și X2. Primul este disponibil și cu o gamă variată de motorizări plug-in hybrid.

BMW iX2 va fi mai mare comparativ cu X2

La mijlocul lunii martie a avut loc Conferința anuală a BMW Group. Oficialii bavarezi au anunțat că vor lansa o versiune cu emisii zero a crossover-ului X2, denumită iX2.

Deocamdată, nu sunt disponibile informații referitoare la noul model electric. În acest moment știm că mașina va avea un design complet diferit și că va fi mai mare decât modelul din care derivă.

Din punct de vedere tehnic, viitorul iX2 ar putea avea performanțe similare cu iX1. Acesta din urmă folosește două motoare electrice, care produc 313 CP și 494 Nm de cuplu.

Sistemul de propulsie este alimentat de o baterie de 68 de kWh. Acumulatorul asigură o autonomie de până la 440 de kilometri. Este posibil ca BMW să pregătească și versiuni iX1 și iX2 cu câte un motor și, deci, cu tracțiune față.

Constructorul bavarez a confirmat oficial că producția noului model cu zero emisii iX2 va începe la sfârșit de 2023.

Sursa: Motor1

Related posts

Volkswagen are probleme la începutul noului an

Andrada Arsenie

Mercedes-Benz G580 with EQ Technology – primul G-Class electric din istorie

Mihai Morcovescu

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

Leave a Comment