4×4
Image default
Green Stiri Vehicule comerciale

Ford a anunțat cât costă noile Transit Courier și Tourneo Courier. Prețuri de la 15.550 de euro

Ford România a anunțat prețurile pentru noile modele Transit Courier și Tourneo Courier pentru piața locală, ambele fabricate în uzina Ford Otosan de la Craiova.

Versiunea de marfă Transit Courier pornește de la 15.550 de euro, iar cea destinată transportului pentru pasageri Tourneo Courier are un preț de start de 18.100 de euro.

Producția va demara mai târziu în acest an, iar variantele pur electrice vor intra în producție în 2024.

Ford Transit Courier și Tourneo Courier vor intra în producție în 2023

Modelul Ford Transit Courier va fi disponibil în trei versiuni de caroserie: Transit Van, Transit Double Cab și Tourneo. Primele două vor putea fi echipate atât cu motorizări pe benzină – 1.0 EcoBoost (100 și 125 CP), cât și diesel – 1.5 EcoBlue (100 CP), iar cea din urmă doar cu unități pe benzină.

Ambele sunt cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. 

Tourneko Courier va fi oferit într-o singură variantă de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP. Aceasta va fi disponibilă atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Transit Courier are un preț special de lansare care pornește de la 15.550 euro fără TVA. Prețurile pentru Tourneo Courier încep de la 18.100 euro fără TVA.

Conform comunicatului de presă, ambele modele au fost complet reproiectate, pentru a crește gradul de productivitate și spațiul de la interior. Acestea integrează soluții inteligente pentru depozitare, acces, conectivitate și asistență activă.

Ce dotări oferă Transit Courier și Tourneo Courier

Transit Courier a fost conceput în jurul unei suprafețe de marfă mai mari și mai ușor configurabilă. Aceasta oferă cu 25% mai mult volum de încărcare față de modelul anterior. De asemenea, sarcină utilă este mai mare și oferă posibilitatea de a transporta doi europaleți.

Transit Courier și Tourneo Courier beneficiază de un pachet bogat de echipamente standard. Între acestea se numără aer condiționat manual, sistem multimedia SYNC4 cu ecran de 8 inch și conectivitate Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Pe lista cu sisteme de siguranță regăsim pachetul de asistență Co-Pilot 360. Acesta cuprinde asistență pre-coliziune, asistență inteligentă pentru viteză și sistem păstrare a benzii. În plus, există tehnologie de recunoaștere a semnelor de circulație și senzori parcare spate.

Noile Ford Transit Courier și Tourneo Courier vor fi produse la uzina Ford Otosan de la Craiova. Listele de comenzi au fost deja deschise. Primele livrări sunt programate pentru finalul acestui an.

Sursa: Ford

Related posts

Conceptul Nissan Hyper Adventure prefigurează un viitor SUV electric (cu video)

Mihai Morcovescu

Tesla Model Y a primit un kit tuning din partea specialiștilor de la Irmscher

Mihai Morcovescu

LG Chem dubleaza productia de baterii din China pentru Tesla

Florin Amariei

Leave a Comment