4×4
Image default
Green Stiri SUV

Volvo a prezentat noul EX90 Excellence, versiunea de lux a SUV-ului electric lansat în 2022 (cu video)

Volvo a prezentat noul EX90 Excellence, care nu este altceva decât versiunea de lux a SUV-ului electric pe care l-a lansat anul trecut.

Spre sfârșitul lui 2022, Volvo dezvăluia SUV-ul electric de clasă mare EX90, succesorul popularului XC90. Acum, însă, scandinavii au adus la Salonul Auto de la Shanghai o versiune de lux a modelului cu emisii zero, pe care au botezat-o EX90 Excellence.

Noul model nu mai oferă cel de-al treilea rând de scaune, însă vine cu noi materiale premium și frigider la interior, precum și cu jante cu design nou.

Volvo EX90 Excellence este finisat în două nuanțe

Volvo

Din punct de vedere estetic, cei de la Volvo au abordat luxul într-o notă ceva mai minimalistă pe noul lor vârf de gamă. Astfel, noul EX90 Excellence se distinge prin caroseria vopsită în două culori.

Plafonul, capota și părțile superioare ale portierelor și ale hayon-ului sunt finisate în negru, în timp ce partea inferioară este vopsită într-o nuanță de argintiu.

De asemenea, aspectul exterior este întregit de jantele de 22 de inch cu design nou aerodinamic. Acestea sunt disponibile doar pe versiunea de lux a SUV-ului suedez.

EX90 Excellence a renunțat la al treilea rând de scaune

Cele mai mari modificări au fost operate la interior. Comparativ cu modelul EX90 standard, versiunea Excellence nu mai oferă o configurație cu trei rânduri de scaune. În schimb, pasagerii vor avea la dispoziție doar două rânduri, iar locurile posterioare vor fi individuale, separate fiind de o consolă centrală elegantă.

Aceasta prezintă un panou superior din lemn natural și un cristal Orrefors. Acesta acționează ca un controller pentru distribuitorul de parfum. În interiorul consolei există un frigider în care pot fi depozitate mai multe băuturi.

În aceeași zonă au fost montate și comenzile pentru scaunele încălzite și cu funcție de masaj, precum și cele pentru iluminarea ambientală.

Habitaclul noului EX90 Excellence este în rest la fel cu versiunea obișnuită. În plus, clienții vor putea alege între o tapițerie din lână sau din materialul ecologic Nordic.

Cei de la Volvo spun că tapițeria Nordico este ecologică și este realizată din textile fabricate din material reciclat. Printre acestea se numără sticlele PET și materiale ecologice din pădurile din Suedia și din Finlanda.

Conform informațiilor oficiale, Volvo EX90 Excellence va oferi o autonomie de 650 de kilometri, în regim CTLC. Alte detalii despre sistemul de propulsie nu sunt disponibile în acest moment. Însă, versiunea standard EX90 folosește două motoare electrice care produc în total 517 CP. Acestea sunt alimentate de o baterie de 111 kWh.

Noul Volvo EX90 Excellence va fi disponibil pentru început doar pe piața din China. Cel mai probabil, ulterior va ajunge și în Europa.

Sursa: Volvo

Related posts

Japonia, gata să interzică vânzările de mașini pe benzină sau motorină

Florin Amariei

Vinfast primește aprobarea pentru mașinile autonome

Andrada Arsenie

Japonia, gata sa interzica vanzarile de masini pe benzina sau motorina

Florin Amariei

Leave a Comment