4×4
Image default
Off-roader Stiri SUV

Americanii de la Jeep au prezentat la New York noul Wrangler facelift. În Europa va sosi pe final de 2023

Producătorul american de automobile Jeep a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la New York noul Wrangler facelift. Versiunea restilizată a legendarului off-roader vine cu o serie de noutăți estetice și funcționale. Modelul va fi disponibil pentru început doar pe piața din Statele Unite.

Cea mai importantă noutate la exterior este reprezentată de grila reproiectată, care acum este mai mică. La interior, clienții vor beneficia de noi echipări și de un ecran central mai mare pentru sistemul de infotainment.

Noul Jeep Wrangler facelift a primit o grilă mai mică și un nou troliu

Jeep

Actuala generație Jeep Wrangler a fost lansată în urmă cu aproape șase ani și s-a bucurat de un imens succes comercial la nivel mondial. Acum a venit momentul ca modelul să fie supus unei operații de restilizare. Aceasta constă într-o serie de noutăți estetice și noi funcționalități.

Astfel, cea mai notabilă schimbare la exterior o reprezintă grila redesenată. Aceasta are în continuare șapte prize de aer, care sunt vopsite în negru pe aproape toate versiunile de echipare. În schimb, grila a fost redusă ca dimensiuni, în timp ce rama este vopsită acum în culoarea caroseriei.

Americanii au optat pentru acest artificiu de design pentru a face loc unui troliu Warn. Acesta este montat din fabrică pe versiunea Rubicon și are o capacitate de tractare de până la 3.629 de kilograme.

Tot la exterior se remarcă noile jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 inch. În funcție de nivelul de echipare ales, noul Jeep Wrangler facelift poate fi echipat cu anvelope de până la 35 de inch. De asemenea, off-roader-ul poate fi configurat atât într-o variantă „hard-top”, cât și „soft-top”. Opțional va fi disponibil plafonul pliabil „Sky One-Touch”.

Ecran mai mare pentru sistemul multimedia

Cea mai importantă noutate la interior este reprezentată de display-ul central al sistemului multimedia. Acesta este acum mai mare (12,3 inch) și este inclus în echiparea de bază.

Drept urmare, designerii americani au fost nevoiți să mute comenzile fizice pentru sistemul de climatizare în partea de mijloc a planșei de bord. În plus, sub noul ecran există acum o gură de ventilație dreptunghiulară de mari dimensiuni.

Sistemul de infotainment Uconnect 5 a fost actualizat și oferă o serie de noi funcții și aplicații. Între acestea și-a făcut loc acum o funcție care indică mai multe trasee off-road virtuale. În plus, clienții vor putea să opteze și pentru un abonament premium prin care vor avea acces la peste 3.000 de trasee off-road care sunt pre-instalate în sistemul multimedia.

Jeep Wrangler facelift va fi disponibil cu două linii de echipare noi în plus față de cele de până acum. Prima dintre acestea se numește Sport S 4xe și include un sistem de propulsie plug-in hybrid, iar cea de-a doua, botezată Rubicon X, oferă dotări generoase de confort și performanță în regim off-road.

Gama de motorizări a rămas neschimbată

Toate nivelurile de echipare de pe noul Wrangler facelift includ peste 85 de sisteme de asistență active și pasive. În plus, echipările versiunii Rubicon, care sunt create pentru off-road, primesc o osie spate solidă. Totodată, modelele hibride 4xe beneficiază de un Power Box cu patru prize de 120 de volți.

Gama de motorizări rămâne neschimbată pe Jeep Wrangler facelift. Aceasta este compusă din patru propulsoare: unul cu 4 cilindri de 2,0 litri și 270 CP, un V6 de 3,6 litri și 285 CP, unul cu încărcare la priză (PHEV) de 2,0 litri și 375 CP și un HEMI V8 de 6,4 litri și 470 CP. Toate motorizările sunt asociate unei transmisii automate cu 8 trepte. Versiunile cu 4 și 6 cilindri vor putea fi comandate și în combinație cu o cutie manuală cu 6 rapoarte.

Noul Jeep Wrangler facelift va fi disponibil pentru început pe piața nord-americană. Modelul va ajunge și în Europa în cel de-al patrulea trimestru al anului curent.

Sursa: Jeep

Related posts

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu

Raport ACEA: Câte dintre țările membre ale UE stimulează cumpărarea de mașini electrice. România este în top

Mihai Morcovescu

GM a dat în judecată Ford

Florin Amariei

Leave a Comment