4×4
Image default
Green Stiri

Noul Citroen C3 Aircross: versiune pur electrică și până la 7 locuri

Producătorul francez de automobile Citroen a publicat primele detalii și fotografii referitoare la noul model C3 Aircross.

SUV-ul de segment B oferă până la 7 locuri și primește inclusiv o versiune complet electrică. Acesta va ajunge în showroom-urile din Europa în a doua jumătate a anului.

Citroen C3 Aircross va ajunge în România în toamna acestui an

Citroen

Noul Citroen C3 Aircross este construit pe platforma Smart Car, care este folosită și de noul Opel Frontera. În mod evident, cele două modele au foarte multe elemente în comun, în special în materie de design exterior.

SUV-ul subcompact din Hexagon se distinge printr-o parte frontală cu o nouă semnătură luminoasă specifică mărcii și noul logo Citroen  de inspirație retro. De asemenea, aripile sunt mai evazate comparativ cu „fratele” C3, un ecartament mai mare și roți mai mari, cu diametrul de 690 mm.

Mașina are o lungime de 4,39 metri, oferind un spațiul interior mai mare. În acest fel, noul C3 Aircross poate să găzduiască până la 7 pasageri, o premieră pentru acest segment

De asemenea, proporțiile echilibrate ale caroseriei sugerează că C3 Aircross are un ampatament foarte lung, cel mai mare din clasa din care face parte. Francezii nu au publicat și fotografii cu interiorul.

În ceea ce privește gama de motorizări, aceasta va conține versiuni termice, una hibridă, precum și una complet electrică. Reprezentanții mărcii nu au oferit mai multe detalii. Totuși, este de așteptat ca varianta hibridă să fie noul mild-hybrid de 1,2 litri, care se potrivește cel mai bine pentru acest tip de caroserie.

Noul Citroen C3 Aircross va debuta pe piață în a doua jumătate a anului. În România va ajunge în toamnă.

Sursa: Citroen

Related posts

Americanii de la Jeep au prezentat la New York noul Wrangler facelift. În Europa va sosi pe final de 2023

Mihai Morcovescu

ACAROM: creștere de peste 16% pentru piața auto din România. Dacia, lider detașat și în aprilie

Mihai Morcovescu

Audi a produs Q3-ul cu numărul 250.000 în Ungaria

Florin Amariei

Leave a Comment