4×4
Image default
Green Hybrid Stiri SUV

Opel a relansat legendarul model Frontera. Versiuni mild-hybrid și electrice

Constructorul german de automobile Opel a publicat primele informații și imagini oficiale referitoare la noua generație Frontera.

Legendarul SUV revine în gama mărcii din Rüsselsheim după 20 de ani sub forma unui crossover. Acesta va avea motorizări mild-hybrid și pur electrice.

Noul Opel Frontera are un design complet nou

Opel

În 1989, Isuzu lansa noul off-roader de dimensiuni medii MU. Doi ani mai târziu, acesta ajungea în Europa sub denumirea de Opel Frontera. Modelul european avea să devină unul dintre cele mai populare vehicule de teren din anii 1990. A fost produs în Marea Britanie timp de 12 ani, până în 2003.

Acum, după 20 de ani, Frontera a fost relansat oficial sub forma unui SUV de clasă compactă. Acesta debutează cu un design complet schimbat, conform actualului limbaj vizual al mărcii germane. Modelul va înlocui vechiul Crossland.

La față regăsim o grilă neagră Opel Vizor în care sunt integrate farurile LED. Acestea primesc o semnătură luminoasă în forma literei L. De asemenea, în bara de protecție este integrat un scut de protecție, iar la nivelul aripilor avem elemente de protecție.

Partea posterioară este caracterizată de un design inedit al montantului C, în timp ce stopurile LED sunt separate pe două niveluri. Sub sigla Opel este prezentă o inscripție cu numele modelului/ În plus, și aici avem un scut de protecție, integrat în spoiler, precum și un eleron de mici dimensiuni montat deasupra lunetei.

Noul Frontera are o lungime de aproximativ 4,4 metri. Aspectul exterior este completat de plafonul contrastant negru și jantele de dimensiuni mari.

Versiuni mild-hybrid și pur electrice

La interior, noul Frontera vine cu un volan ușor aplatizat în părțile superioară și inferioară și cu două ecrane de 10 inch. Unul este pentru instrumentarul de bord, iar celălalt pentru sistemul de infotainment. De asemenea, echiparea de bază oferă o stație specială pentru smartphone, care poate fi transformat în sistemul multimedia al mașinii.

Clienții vor beneficia de un set de scaune frontale „Intelli-Seat”. Acestea includ un slot care ușurează presiunea asupra coccisului pentru un plus de confort. Sunt îmbrăcate în materiale textile reciclate și prietenoase cu mediul. Clienții vor dispune și de o zonă de încărcare prin inducție pentru telefonul mobil și de două porturi USB. Pentru ocupanții locurilor din spate există buzunare speciale pentru telefoane, integrate în tetierele scaunelor din față.

Portbagajul are o capacitate de 460 de litri cu bancheta în poziție normală. Când aceasta este rabatată, spațiul crește la 1600 de litri.

În acest moment nu există prea multe detalii tehnice. Știm doar că vor exista o motorizare mild-hybrid la 48 de volți și una pur electrică. Noul Opel Frontera va fi lansat pe piața europeană mai târziu în acest an.

Sursa: Opel

Related posts

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

Noul Genesis GV80 Coupe Concept prefigurează un SUV de performanță de serie, care va sosi până în 2025

Mihai Morcovescu

Fiat va relansa modelul 600 sub forma unui SUV de segment B, care va fi lansat în vară

Mihai Morcovescu

Leave a Comment