4×4
Image default
Crossover Green Hybrid Stiri SUV

BMW a publicat primele imagini oficiale cu noua generație X3

Constructorul german de automobile BMW a dat publicității primele fotografii oficiale cu cea de-a patra generație a SUV-ului X3.

Cunoscut în prezent sub numele de cod G45, noul model va adopta un design nou și va oferi motorizări pe benzină, diesel, plug-in hybrid și pur electrice.

Noua generație BMW X3 va beneficia de mai multe actualizări de ordin estetic

BMW

Lansat în 2017, BMW X3 a fost cel mai bine vândut model al producătorului bavarez în 2023, cu 350.000 de unități. Acum, marca din Munchen se pregătește să introducă o nouă generație a crossover-ului său. Până atunci, reprezentanții companiei au publicat primele imagini oficiale cu cea de-a patra iterație. În fotografii apar două prototipuri pre-serie camuflate, unul plug-in hybrid și altul M Performance.

Noul BMW X3 folosește platforma CLAR și va fi disponibil cu motorizări pe benzină, diesel și plug-in hybrid. De asemenea, va exista și o versiune electrică iX3, însă aceasta va avea o arhitectură diferită.

Din punct de vedere estetic, noul X3 va adopta un design schimbat. Se pot observa grila dublă revizuită și farurile LED cu noua semnătură luminoasă. De asemenea, portierele vor avea mânere redesenate, de tip clapetă

Partea din spate va fi total schimbată comparativ cu modelul aflat pe piață. Sunt vizibile câteva detalii precum stopurile restilizate, cu noua semnătură luminoasă în forma literei Y, și repoziționarea locului pentru plăcuța de înmatriculare, care acum va fi pe bara de protecție.

Noul X3 primește mai multe sisteme de asistență comparativ cu actuala generație

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, SUV-ul bavarez va avea un coeficient aerodinamic de 0,27 față de 0,29 cât are actuala generație. În plus, calea de rulare va fi mai mare, iar șasiul și caroseria sunt mai rigide.

Modelul primește și bare anti-ruliu noi, fără să afecteze confortul de rulare. Opțional, viitorul BMW X3 va putea fi echipat și cu un șasiu adaptiv, cu amortizoare controlate electronic

Totodată, mașina va primi și o direcție îmbunătățită, precum și mai multe sisteme de asistență și de siguranță noi. De altfel, cei de la BMW sunt încrezători că noul X3 va trece cu brio toate testele de impact Euro NCAP.

Deocamdată, BMW nu a oferit mai multe detalii despre noul model. Lansarea oficială a noului X3 va avea loc în următoarele săptămâni.

Sursa: BMW

Related posts

Interesul românilor pentru mașini noi, în scădere din cauza pandemiei

Florin Amariei

Toyota va dezvălui noua generație CH-R pe 26 iunie

Mihai Morcovescu

Opel a dezvăluit conceptul electric Experimental, care indică noul limbaj de design al mărcii

Mihai Morcovescu

Leave a Comment