4×4
Image default
Concept car Stiri SUV

Citroen Basalt Vision, conceptul care anunță un SUV coupe, care va debuta mai târziu în 2024

Francezii de la Citroen au publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul concept Basalt Vision, care anunță un SUV coupe de segment B.

Viitorul model urmează să-și facă debutul în a doua jumătate a acestui an și va fi disponibil doar pe anumite piețe.

Citroen Basalt Vision Concept adoptă design-ul specific mărcii

Citroen

Noul concept Citroen dezvăluie designul viitorului crossover de serie. Vehiculul adoptă același limbaj estetic ca majoritatea modelelor din gama mărcii.

Astfel, la partea din față regăsim faruri separate pe două niveluri. LED-urile de zi sunt poziționate în partea superioară, iar luminile principale sunt integrate în bara de protecție.

De asemenea, conceptul Basalt Vision a primit o grilă frontală, care este împărțită pe două zone. Aceasta are o serie de accente cromate, în timp ce în partea inferioară a spoilerului există un scut de protecție metalic. În dreptul luminilor de ceață sunt vizibile și accente roșii.

Caroseria este relativ simplă și prezintă pe părțile laterale câteva muchii ascuțite și nervuri în zona portierelor și a aripilor. În plus, acestea integrează elemente de protecție din plastic dur vopsite în negru lucios. Același finisaj a fost folosit și la praguri.

SUV-ul coupe de serie va fi disponibil doar în America de Sud și India

Culoarea de galben strălucitor a exteriorului este contrastată cu o serie de inserții negre. Acestea se găsesc la nivelul jantelor, ramelor geamurilor laterale, carcaselor oglinzilor și plafonului. Nu în ultimul rând, garda la sol generoasă facilitează urcarea și coborârea pasagerilor.

La partea din spate avem același design simplist, cu stopuri care se extind către aripi, precum și un scut de protecție de mici dimensiuni integrat în bară.

Citroen nu a publicat nici o imagine cu interiorul conceptului. Totuși, potrivit comunicatului oficial, habitaclul oferă mult spațiu, atât în ​​față, cât și în spate. De asemenea, acesta este de așteptat să fie similar cu cel de pe C3 și C3 Aircross.

Constructorul francez nu a oferit detalii nici despre motorizări. După cum aminteam anterior, noul Citroen Basalt Vision va fi transformat într-un SUV coupe de serie, care va fi lansat în a doua jumătate din 2024. Noul model va fi disponibil doar pe piețele din America de Sud și India.

Sursa: Citroen

Related posts

Mitsubishi a prezentat un nou SUV compact. Debutul oficial a fost fixat pentru 10 august

Mihai Morcovescu

Dacia Duster 2024: noi imagini cu cea de-a treia generație a SUV-ului românesc

Mihai Morcovescu

Honda prezintă noul SUV electric Prologue: autonomie de peste 480 km și până la 288 CP

Mihai Morcovescu

Leave a Comment