4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

Nissan a prezentat noul Qashqai facelift: actualizări estetice și tehnologice

Producătorul japonez de automobile Nissan au publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul Qashqai facelift.

Crossover-ul nipon a primit o serie de noutăți estetice și tehnologice care îl integrează mai bine în noua gamă de modele a mărcii.

Nissan Qashqai facelift a primit o parte frontală complet restilizată

Nissan

Prima generație Qashqai a fost lansată în anul 2007. A fost modelul care inaugura un nou segment de piață, cel al SUV-urilor compacte. De atunci a mai primit încă două iterații.

Actualul model și-a făcut debutul în urmă cu trei ani și jumătate, iar de atunci a fost vândut în peste 350.000 de unități în Europa. Acum a venit momentul ca acest model să fie supus unei actualizări menită să-l mențină la un nivel competitiv în fața unor automobile similare precum Hyundai Tucson sau Volkswagen Tiguan.

Din punct de vedere estetic, Qashqai facelift a primit o serie de modificări menite să-l apropie mai mult de designul electricului Ariya. Partea din față a fost complet redesenată și se distinge printr-o grilă mai impunătoare și faruri restilizate. În funcție de nivelul de echipare, crossoverul japonez poate fi comandat cu jante de până la 20 de inch.

Modificările operate la partea din spate sunt mai subtile. Stopurile păstrează forma anterioară, însă au acum o semnătură luminoasă nouă. În plus, lentilele acestora sunt acum albe în loc de roșii cum erau pe versiunea precedentă. Bara de protecție a fost reproiectată, iar nivelul de echipare N-Design conține elemente care conferă mașinii un aspect mai sportiv.

Primul model Nissan cu sistem Google integratâ

Designul interior a rămas în mare parte neschimbat. Japonezii spun că materialele sunt superioare din punct de vedere calitativ, cum ar fi piele și alcantara, în funcție de echipare. Cea mai importantă noutate constă în sistemul Google integrat. De altfel, noul Qashqai facelift este primul model Nissan disponibil în Europa care oferă acest sistem.

În plus, ecranul multimedia are un aspect care aduce foarte mult cu un smartphone. Acesta oferă acces la magazinul Google Play de unde pot fi descărcate aplicații precum Waze sau Spotify.

De asemenea, cei de la Nissan au îmbunătățit și sistemul de camere cu vedere la 360 de grade. Acestea au acum o rezoluție mai bună și o funcție de vizualizare 3D. În plus, sistemul include și o funcție „hood view”, care este utilă la manevrele de parcare în spații strâmte.

Noul Nissan Qashqai facelift oferă motorizări hibride

Gama de motorizări include două versiuni hibride. Prima dintre acestea, e-Power, a fost lansată în urmă cu doi ani, și a fost menținută pe acest model fără modificări majore. Sistemul combină un motor pe benzină cu 3 cilindri de 1,5 litri, o unitate electrică și o baterie de 1,8 kWh. Puterea totală este de 190 CP, iar cuplul este de 330 Nm.

Șoferii au la dispoziție un mod de conducere „B” pentru niveluri mai ridicate de regenerare a energiei la frânare. Totodată, funcția e-Pedal Step le permite să conducă folosind doar pedala de accelerație.

Cea de-a doua motorizare este o opțiune mild-hybrid de 1,3 litri, care este disponibilă și cu tracțiune integrală. Din 2026, Nissan Qashqai va fi oferit și într-o versiune 100% electrică, marcând angajamentul niponilor pentru tranziția către o gamă complet electrică până în 2030.

Noul Qashqai actualizat a intrat în producție la uzina Nissan din Sunderland (Anglia). Aici au fost construite peste 1,3 milioane de unități de la lansarea primei generații. Crossoverul este acum cel mai fabricat model în această fabrică unde, în vara lui 2023, a fost asamblat exemplarul cu numărul 11.000.000 de la începutul producției, în 1986.

Sursa: Nissan

Related posts

Ford Puma facelift: interior nou și tehnologii avansate de conducere și asistență

Mihai Morcovescu

Skoda va lansa trei noi mașini electrice

Florin Amariei

Hyundai a prezentat noua generație Santa Fe, care primește un design complet revizuit

Mihai Morcovescu

Leave a Comment