4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

KIA EV5: au apărut primele imagini neoficiale cu viitorul crossover electric

Producătorul coreean KIA se pregătește de lansarea noului model electric EV5, eveniment de care ne mai desparte aproximativ o săptămână.

Cu toate acestea, pe internet au apărut primele imagini neoficiale cu viitorul SUV compact cu emisii zero.

KIA EV5 va fi prezentat oficial pe 25 august

KIA

După noul EV9, constructorul asiatic a dezvoltat încă un model electric pe aceeași platformă E-GMP. Este vorba despre noul SUV compact cu emisii zero EV5.

Până la debutul programat peste circa o săptămână, Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a publicat primele fotografii cu noul model. Acesta apare fără camuflaj și, se pare, chiar în versiunea finală de serie.

Din punct de vedere estetic, viitorul KIA EV5 se aseamănă foarte mult cu conceptul cu același nume, dezvăluit în luna martie. Evident, spre deosebire de prototipul din care derivă, SUV-ul de serie a primit o serie de modificări. Acestea au survenit la nivelul oglinzilor exterioare, jantelor, mânerelor portierelor și a blocurilor optice.

În ceea ce privește gabaritul, viitorul EV5 va fi mai mic decât EV9. În acest fel, crossover-ul va putea găzdui cinci pasageri pe cele două rânduri de scaune. După cum se știe, fratele mai mare oferă șapte locuri pe trei rânduri de scaune.

De asemenea, autoritățile chineze au dezvăluit și câteva specificații tehnice. Astfel, versiunea pentru piața din China va folosi un motor electric de 215 CP, montat pe puntea spate, și o baterie litiu-ion-fosfat. Aceasta ar urma să aibă o capacitate de 82 kWh, suficientă pentru o autonomie de 600 de kilometri.

Debutul oficial al noului KIA EV5 este programat pentru data de 25 august, în cadrul Salonului Auto de la Chengdu.

Sursa: InsideEVs

Related posts

Alfa Romeo Tonale, surprins în teste înainte de lansarea oficială

Florin Amariei

Mitsubishi va lansa 16 modele noi până în 2028, între care un pick-up și un SUV, ambele electrice

Mihai Morcovescu

GMC Canyon AT4 OverlandX – când vrei să arăți ce poți

Florin Amariei

Leave a Comment