4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

KIA a dezvăluit noul concept electric EV5. Acesta prefigurează un SUV, care va debuta la final de 2023

Producătorul sud-coreean de automobile KIA a prezentat oficial noul Concept EV5, un vehicul complet electric care prefigurează un model de serie cu emisii zero programat să-și facă debutul spre final de 2023.

Prototipul a fost dezvăluit în China, în cadrul unui eveniment dedicat mașinilor electrice. Detalii despre disponibilitatea viitorului crossover asiatic pe alte piețe, inclusiv pe cea din Europa, vor fi furnizate ulterior.

KIA Concept EV5 folosește materiale ecologice obținute din PET-uri reciclate

KIA

Conform reprezentanților mărcii, Concept EV5 anunță o evoluție a limbajului de design al companiei. Intitulat „Opposites United”, acesta a stat la baza modelelor electrice EV6 și EV9.

Din punct de vedere estetic, EV5 este similar cu SUV-ul electric EV9. Acesta a fost recent prezentat de coreeni și urmează să fie lansat pe piață în cursul acestui an.

La partea frontală se remarcă filosofiile de design Digital Tiger Face și Star Map. Acestea vin cu faruri foarte subțiri, și cu o grilă închisă, specifică modelelor pe baterii. În plus, se remarcă un element de protecție situat în zona barei de protecție.

Profilul conceptului EV5 este ușor sculptat, mai ales în partea inferioară a caroseriei, în dreptul ușilor. Jantele de 21 de inch au un aspect aerodinamic și robust, iar plafonul este ușor curbat către spate pentru un aspect mai fluid.

La partea posterioară regăsim stopuri LED în forma literei C, de asemenea foarte subțiri. EV5 Concept are în această zonă un element de protecție, amplasat sub bara de protecție.

Conceptul electric EV5 este foarte asemănător cu EV9 și în habitaclu. Acesta a fost desenat conform filosofiei de design Bold for Nature. Interiorul este oferit în trei teme diferite de design: Healing, Caring și Re-Charging.

Ca detalii, se remarcă volanul aplatizat, display-ul panoramic curbat pentru sistemul multimedia și instrumentarul digital. În plus, scaunele foarte subțiri se pot roti în orice poziție.

În același timp există și un plafon panoramic și iluminare ambientală. Materialele folosite sunt ecologice și au fost obținute din PET-uri reciclate. Acestea se regăsesc la nivelul scaunelor, a planșei de bord, a acoperișului și panourilor portierelor.

Noul Kia Concept EV5 anunță, cum spuneam, un model de serie. Debutul acestuia este programat mai târziu în acest an. Pentru început, mașina va fi vândută doar în China.

Sursa: KIA

Related posts

Hyundai speră la o revenire în forță în 2021

Florin Amariei

Actiunile Tesla, crestere de 12%. Urmeaza introducerea in S&P 500

Florin Amariei

Audi a dezvăluit în premieră mondială noul SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu

Leave a Comment