4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

Fisker a prezentat noul pick-up electric Alaska. Debutul este programat pentru 2025

Producătorul american de automobile electrice Fisker a publicat noi fotografii și detalii referitoare la noul pick-up electric Alaska.

Potrivit informațiilor oficiale, camioneta cu zero emisii va oferi o autonomie de 547 de kilometri. Producția este programată să înceapă în 2025.

Fisker Alaska va rivaliza cu Ford F-150 Lightning, RAM 1500 REV și Tesla Cybertruck

Fisker

La începutul lunii august, Fisker a prezentat în cadrul unui eveniment noile sale modele electrice. Între acestea s-au numărat noua decapotabilă Ronin, precum și noua camionetă Alaska.

Aceasta este construită pe platforma FM31. Este vorba despre o versiune modificată a celei folosită de SUV-ul Ocean. CEO-ul companiei susține că noua camionetă are cea mai mică masă în clasa din care face parte. În plus, este și cea mai sustenabil pick-up de pe piață.

Acum, constructorul de peste Ocean condus de Henrik Fisker a publicat noi detalii și fotografii referitoare la prima camionetă a mărcii. Aceasta va fi un concurent pentru modele similare precum Ford F-150 Lightning, RAM 1500 REV sau viitorul Tesla Cybertruck.

Din punct de vedere estetic, noul Fisker Alaska afișează un design fluid și linii rotunjite. Spre deosebire de concurență, Alaska nu prezintă multe muchii ascuțite.

La partea frontală regăsim un set de faruri LED subțiri și lumini diurne secundare montate în spoiler. De asemenea, se remarcă emblema iluminată cu numele modelului, care este amplasată central. De asemenea, există și o priză de aer de mici dimensiuni și un scut de protecție montat sub bară.

Aspectul robust este întărit de aripile evazate de culoare neagră și pragurile, finisate în aceeași nuanță. În plus, Alaska vine cu bare pe plafon montate transversal. La spate regăsim același „desen”, cu denumirea mărcii pe hayon-ul benei. De asemenea. modelul a primit stopuri subțiri și o bară de protecție vopsită în negru.

Fisker Alaska este dotat cu așa-numitul portbagaj „Houdini”

Interiorul oferă tapițerie din piele vegană, la fel ca SUV-ul Ocean. Totodată, planșa de bord și panourile portierelor prezintă o serie de elemente ornamentale care imită lemnul.

Clienții vor avea la dispoziție și un ecran central de mari dimensiuni pentru sistemul multimedia, orientat vertical. Pe plafon este montată o plasă pentru depozitarea diverselor obiecte.

Interesant este așa-numitul portbagaj Houdini. Despărțitorul dintre benă și cabină este acționat electric și se poate ascunde sub podeaua mașinii pentru un plus de spațiu. Odată ce despărțitorul „dispare”, lungimea utilizabilă a benei crește de la 1,38 de metri, la 2,8 metri. Alaska mai oferă un suport pentru flacoane mari și un suport detașabil pentru tabletă în dreptul pasagerului din față.

Noul pick-up cu emisii zero va folosi baterii de capacități diferite: 75 și 113 kWh. Prima variantă va asigura o autonomie de 370 de kilometri, iar cealaltă va oferi o autonomie de până la 547 de kilometri.

Deocamdată, americanii nu au dezvăluit mai multe detalii tehnice. Totuși, producătorul spune că cea mai puternică versiune va putea sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Versiunea mai lentă va avea nevoie de 7,2 secunde pentru a atinge „suta”.

Producția noului Fisker Alaska va demara în 2025. Prețul de pornire este estimat la circa 45.400 de dolari. La momentul actual nu se știe dacă va ajunge și în Europa.

Sursa Fisker

Related posts

Înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va sosi în 2026 și va fi un model pur electric

Mihai Morcovescu

General Motors oprește producția pentru cel mai puternic V8 din gamă

Florin Amariei

Infiniti QX Monograph, conceptul care anunță noua generație QX80. Debutul, în 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment