4×4
Image default
Green Stiri SUV

VIDEO: KIA a dezvăluit noul SUV electric EV9: design îndrăzneț și scaune pivotante la 180 de grade

Producătorul sud-coreean de automobile KIA a publicat primele informații și fotografii oficiale referitoare la noul vârf de gamă, EV9. Acesta este primul SUV electric al asiaticilor care oferă trei rânduri de scaune.

Noul EV9 a fost prefigurat de un concept prezentat în urmă cu doi ani, iar modelul de serie este destul de fidel acelui vehicul. Mașina vine cu un design exterior îndrăzneț, în timp ce, la interior, scaunele de pe cel de-al treilea rând se pot roti la 180 de grade.

KIA EV9 a primit noile faruri LED de tip „Digital Tiger Face”

KIA

La capătul unei lungi campanii de promovare, cei de la KIA au dezvăluit noul SUV electric EV9. Primul SUV cu emisii zero din istoria companiei oferă trei rânduri de scaune și introduce noul limbaj de design „Opposites United”. Mașina afișează un look îndrăzneț, care amintește mai degrabă de un concept-car.

Designerii KIA au îmbinat forme elegante și sculpturale cu o geometrie sigură și asertivă pentru a oferi un SUV care se aliniază celor mai noi tendințe în materie de design. Aspectul exterior este întregit de jantele cu patru spițe și design aerodinamic, care sunt finisate în două tonuri.

Modelul coreenilor a primit, de asemenea, o serie de ornamente cromate extinse, precum și o parte frontală care este caracterizată de linii simple. Aceasta se distinge prin noua grilă iluminată cu model digital.

Farurile verticale cu semnătură LED de tip „Digital Tiger Face” sunt alcătuite din două grupuri de mici lămpi în formă de cub, care sunt integrate în caroserie, adiacente fiecărui bloc optic. În plus, modelul a primit o capotă sculptată, o protecție și o priză de aer inferioară largă.

Luminile diurne denumite „Star Map” de pe noul EV9 creează o nouă experiență de iluminare. Totodată, oferă un model animat de lumini care va indica tipul de grilă „Digital Tiger Face” pentru viitoarele modele electrice KIA.

Profilul lui EV9 este, poate, cel mai bun unghi al SUV-ului. Modelul prezintă aripi evazate cu structuri triunghiulare și forme poligonale la nivelul pasajelor roților. Rețin atenția și alte detalii, precum mânerele ușilor ascunse în portiere, montanții finisați în negru lucios și linia ascuțită a plafonului către partea din spate. Aici regăsim un set de stopuri subțiri integrate în hayon, care au un design similar cu cel al farurilor.

KIA EV9 oferă la interior scaune pivotante la 180 de grade

Noul model electric este construit pe platforma E-GMP și va fi disponibil în versiuni cu șase și cu șapte locuri. Pasagerii de pe primul și de pe cel de-al doilea rând de scaune își pot înclina simultan spătarele pentru a se relaxa atunci când EV9 se încarcă.

Un detaliu foarte interesant îl reprezintă scaunele de pe al doilea rând. Acestea pot fi rotite la 180 de grade. În acest fel, ocupanții lor pot interacționa cu cei care stau pe cel de-al treilea rând de scaune. Totodată, scaunele de pe ultimul rând oferă suporturi pentru pahare și puncte de încărcare pentru dispozitivele mobile inteligente.

Interiorul SUV-ului cu emisii zero afișează un design pe cât de simplu, pe atât de elegant. Materialele folosite de coreeni sunt premium. Tabloul de bord panoramic se întinde din dreptul volanului și până în centrul planșei de bord. Două ecrane tactile, unul de 12,3 inch și unul de 5 inch, oferă control asupra funcțiilor mașinii.

Pe consola centrală există mai multe spații de depozitare. Sub ecranul de înaltă definiție audio-vizual, de navigare și telematică AVNT există butoane tactile. Acestea controlează încălzirea, ventilația și aerul condiționat.

Noul Kia EV9 va avea premiera mondială la sfârșitul lunii martie. Prezentarea va avea loc în cadrul unui eveniment digital, intitulat „Here to reshape the way we move” (n.n. – Aici pentru a remodela modul în care ne mișcăm). Tot atunci vor fi dezvăluite și toate specificațiile tehnice ale mașinii. Producția este planificată să înceapă în toamna anului curent.  

Sursa: KIA

Related posts

BMW ar putea elimina din portofoliu SUV-ul X4. Care este motivul?

Mihai Morcovescu

Ineos lansează o ediție specială Grenadier 1.924

Mihai Morcovescu

UE, pregatita pentru independenta in sectorul bateriilor pentru EV-uri

Florin Amariei

Leave a Comment