4×4
Image default
Green Stiri SUV

Ford a amânat debutul SUV-ului electric Explorer pentru 2024

Producătorul american de automobile Ford a confirmat că a amânat lansarea pe piața europeană a noului Ford Explorer electric pentru 2024.

Amânarea este cauzată de adoptarea unui nou standard european referitor la vehiculele cu zero emisii.

Ford Explorer va debuta în vara anului 2024

Ford

În urmă cu cinci luni, constructorul din Dearborn a dezvăluit electricul Explorer. Dezvoltat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen, acesta trebuia să intre în producția de serie chiar din această lună. Debutul comercial este fixat inițial pentru începutul lui 2024.

Numai că vor mai trece cel puțin șase lună până la debutul SUV-ului compact cu emisii zero pe piața europeană. Potrivit publicației germane Kölnische Rundschau, preluată de Electrive, scrie că debutul electricului a fost amânat până în vara anului viitor. De altfel, angajații centrului Ford din Koln au fost deja înștiințați.

Această amânare este pusă pe seama noilor reglementări referitoare la vehiculele electrice. Mai exact, este vorba despre cele de siguranță, care vor intra în vigoare în viitorul apropiat.

Din 2024, UE va introduce obligativitatea unor sisteme de asistență suplimentare pentru toate mașinile noi. Pentru vehiculele nou-omologate, această obligație a intrat în vigoare anul trecut. Deocamdată nu se știe ce componente va folosi Ford Explorer și unde diferă modelul din Köln de celelalte modele MEB. 

Sursa: Electrive

Related posts

Mazda, parteneriat cu Engie. Proprietarii de MX-30 vor avea încărcare gratuită în rețea

Florin Amariei

Actiunile Tesla, crestere de 12%. Urmeaza introducerea in S&P 500

Florin Amariei

Mercedes-Benz x Airstream – colaborarea care ne aduce o autorulotă de lux

Florin Amariei

Leave a Comment