4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

KG Mobility va lansa în 2025 un pick-up electric cu o autonomie de 480 km

Producătorul sud-coreean de automobile KG Mobility, cunoscut anterior sub numele de SsangYong, va lansa în 2025 un pick-up cu emisii zero.

Viitorul model va primi motoare electrice dezvoltate de chinezii de la BYD, iar autonomia anunțată va depăși 480 de kilometri.

Noul pick-up electric KG Mobility va fi bazat pe o versiune adaptată a platformei EVX

KG Mobility

Potrivit publicației britanice Autocar, camioneta cu emiisii zero va fi bazată pe noul Torres. Din punct de vedere estetic, aceasta va fi asemănătoare cu conceptul O100, dezvăluit în 2023.

În acest moment se știe că viitorul pick-up electric va fi dezvoltat pe o versiune adaptată a platformei EVX. Este vorba despre arhitectura folosită de noul Torres și permite montarea a două motoare electrice. Acestea vor face ca resursele să fie mult peste cei 204 CP și 340 Nm de cuplu pe care îi oferă versiunea standard. Motoarele vor fi dezvoltate de BYD.

De asemenea, camioneta va primi o baterie de tip LFP (litiu-fier-fofat). Aceasta va avea o capacitate mai mare, de 81,4 kWh. Reprezentanții KG Mobility nu au oferit mai multe detalii, însă este de așteptat ca autonomia să fie de aproximativ 480 de kilometri (WLTP). În plus, noua arhitectură alungită va face ca bena să fie mai încăpătoare.

Noua camionetă KG Mobility EV va fi lansată la începutul anului viitor. În afară de aceasta, vor mai fi lansate o versiune de serie a conceptului F100 SUV și un SUV-coupe. De asemenea, vor mai fi lansate un succesor pentru vechiul SsangYong Korando, o nouă versiune hibridă pentru Torres și un monovolum nou.

Sursa: Autocar

Related posts

Skoda va lansa în 2025 un nou SUV de mici dimensiuni. Prima imagine oficială

Mihai Morcovescu

Ford Ranger Raptor primește o ediție specială

Florin Amariei

Hummer a renăscut sub forma unui super pickup electric

Gabi Gogiu

Leave a Comment