4×4
Image default
Green

Maserati Levante Hybrid a ajuns în România

Se mizează pe hybrid

După ce Ghibli a devenit hybrid în 2020, Maserati face încă un pas spre electrificare, lansând SUV-ul Levante în varianta hybrid.

Noul Levante Hybrid nu se îndepărtează de la viziunea companiei de a oferi plăcere la volan într-un stil luxos și exclusivist. Ba mai mult, Levante vine cu performanțe demne de invidiat. Motorul de sub capotă este unul cu o capacitate de doi litri, în patru cilindri, pus în echipă cu un sistem hybrid de 48 de volți, ce recuperează energie pe decelerare și frânare. Energia recuperată e folosită la propulsie, sistemul E-Booster aducând un plus la capitolele putere și cuplu.

Perechea motor plus sistem hybrid cântărește mai puțin decât motorul cu 6 cilindri, indiferent că vorbim de motorul diesel sau de cel pe benzină. În plus, față de varianta cu motor clasic, versiunea hybrid oferă o distribuție mai bună a greutății, plasând bateria în partea din spate. Astfel, masele sunt perfect echilibrate într-un raport 50:50, ceea ce oferă un nivel ridicat de agilitate.

Sistemul hybrid de pe Maserati Levante

Vorbind de cifre, Levante Hybrid oferă o putere de 330 CP și un cuplu de 450 Nm, disponibile de la o turație mică a motorului pe benzină (2.250 rpm). Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 6 secunde, iar viteza maximă a hybrid-ului cu tracțiune integrală este de 240 km/h.

SUV-ul echipat cu baterie aduce un consum de carburant mai mic cu 18% decât versiunea doar cu motor V6 pe benzină cu 350 CP și o accelerație mai rapidă cu 0.9 secunde decât versiunea cu motor diesel.

Performanțele inginerești din interior sunt completate de un design special tipic Maserati. Silueta impunătoare, grila uriașă, evacuările duble ce nu fac rabat de la sunet și interiorul exclusivist, ce oferă un stil sportiv îmbrăcat în materiale luxoase, fac din Levante Hybrid un reprezentant al Tridentului demn de respect.

Tehnologia nu se oprește doar la propulsie, Levante venind cu un nou sistem de infotainment ce beneficiază de un ecran cu rezoluție înaltă și o diagonală de 10.1 inch, ce oferă conectivitate wireless prin Android Auto sau Apple Carplay, fiind bazat pe tehnologia Android Automotive OS.

Noului Maserati Levante Hybrid are un preț de pornire în România de 82.229 Euro cu TVA.

Related posts

Tesla Cybertruck, surprins în teste pe o plajă din Texas. Debutul, pe 30 noiembrie (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Audi a dezvăluit în premieră mondială noul SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu

Amendă record pentru Hyundai și Kia

Andrada Arsenie

1 comment

Maserati Levante Hybrid a ajuns în România AUTOpro October 25, 2021 at 11:27 am

[…] Levante Hybrid nu se îndepărtează de la viziunea companiei de a oferi plăcere la volan într-un stil luxos și […]

Reply

Leave a Comment