4×4
Image default
Green Stiri SUV

Americanii de la Rivian au prezentat noul SUV electric R2. Debut în 2026

Constructorul american de automobile Rivian a publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul SUV electric R2.

Acesta este viitorul model entry-level al mărcii de peste Ocean. În momentul în care va fi lansat, în 2026, acesta va avea un preț de pornire de 45.000 de dolari.

NouL Rivian R2 este mai mic comparativ cu modelul R1S

Rivian

Potrivit informațiilor oficiale, noul SUV electric de clasă compactă este mai mic decât modelul R1S. Concret, acesta măsoară 4.715 mm în lungime, fiind, astfel, cu 385 mm mai scurt. Celelalte dimensiuni sunt 1.700 mm pentru înălțime și 2.935 mm pentru ampatament. Garda la sol este de aproape 250 mm

Din punct de vedere estetic, noul Rivian R2 adoptă același limbaj de design care a debutat pe fratele mai mare. Mașina afișează un look minimalist de inspirație retro datorită formei sale pătrățoase.

La partea frontală regăsim un set de faruri LED care sunt desenate în forma unei benzi. Acesta este întreruptă de două lumini LED suplimentare ovaloide. În spate regăsim stopuri LED, desenate tot sub forma unei benzi pe toată lățimea mașinii, iar sub acestea există o inscripție mare cu numele mărcii.

Plafonul este finisat într-o culoare contrastantă neagră, în timp ce la nivelul aripilor sunt prezente mai multe elemente de protecție din plastic negru, care conferă un plus de robustețe.

La interior, noul SUV cu emisii zero regăsim un instrumentar digital și un ecran multimedia de mari dimensiuni. O noutate absolută o reprezintă torpedoul dublu, detaliu care nu se regăsește și pe R1S. În plus, avem comenzi haptice pe volan, geamuri spate detașabile, iar bancheta se poate rabata, rezultând o suprafață complet plată.

Scaunele frontale se pot plia pentru a obține un spațiu de relaxare. Nu în ultimul rând, hayon-ul integrează o lunetă acționată electric, care funcționează la fel ca un geam de portieră. În acest fel, atunci când luneta este deschisă, se pot transporta obiecte foarte lungi. Ulterior, Rivian R2 va oferi și un cort pentru plafon și un kit de camping.

Rivian R2 va costa 45.000 de dolari

Noul Rivian R2 va fi disponibil cu unul, cu două și chiar cu trei motoare electrice. Versiunea cu un singur motor va avea tracțiune spate, iar celelalte două variante vor oferi tracțiune integrală. Americanii nu au dezvăluit detalii referitoare la puterea sistemelor de propulsie. În schimb, spun că R2 că va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Asta îl face mai rapid decât Tesla Model Y Performance.

Indiferent de versiune, autonomia lui R2 va fi de circa 480 de kilometri în regim WLTP. Bateria este mai mare comparativ cu cea de pe R1S. Aceasta conține 4.695 de celule cilindrice și este integrată în mașină ca un element structural. Încărcarea acumulatorului de la 10% la 80% la o stație rapidă se va realiza mai puțin de 30 de minute.

Totodată, Rivian R2 va primi și o priză care respectă standardul de încărcare Tesla și un adaptor pentru prizele de tip CCS. SUV-ul pe baterii al celor de la Rivian vine cu un sistem de conducere autonomă de nivel 3 și este dotat cu nu mai puțin de 11 camere video și 5 senzori radar pentru sistemele de asistență.

Noul Rivian R2 va avea un preț de pornire de 45.000 de dolari pe piața nord-americană. Deși își va face debutul de abia în 2026, comenzile au fost deja deschise.

Sursa: Rivian

Related posts

Două premiere EV pentru VinFast la Salonul Auto de la Angeles

Filip Sîrbu

Enel: Trebuie un acord pentru oprirea extracției de petrol

Florin Amariei

Lynk&Co inovează pentru europeni. Va organiza teste auto virtuale cu noul 01

Florin Amariei

Leave a Comment