4×4
Image default
Green Stiri

Nio va lansa un nou brand care va concura cu VW

Constructorul auto chinez a anunțat noi planuri pentru Europa și acestea includ lansarea unui brand nou care va concura direct cu Volkswagen (VW) sau Toyota.

Planurile Nio se inspiră din soluția adoptată de germani și japonezi cu privire la mărcile lor premium și non-premium. Mai exact, Nio va lansa un brand auto nou care va fi în portofoliul său cu scopul declarat de a vinde mașini mai ieftine. Noua companie, însă, va avea ca scop oferirea unei calități a construcției mai bune decât Tesla, spun oficialii.

CEO-ul Nio, William Li, a spus că relația dintre cele două companii va fi exact ca cea pe care VW o are cu Audi sau Toyota cu Lexus.

Nio a lansat până acum două modele în Norvegia. ES8, un SUV, și ET7, un sedan, sunt disponibile pentru achiziție.

În trimestrul II din 2021 Nio a livrat aproape 22.000 de autovehicule, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu această ocazie, compania a declarat că intenționează să se extindă la nivel global cu stațiile sale în care se schimbă bateriile. Față de Superchargerele Tesla, Nio oferă schimbarea bateriei. Procesul durează 3 minute și drumul poate fi continuat.

Nio inca nu a anuntat in ce tari din UE va intra in 2021 si 2022.

Related posts

EuroNCAP: Un model produs în România a primit medalia de platină la testele de siguranță (VIDEO)

Mihai Morcovescu

BMW iX3 – primul SUV al BMW complet electric. Tracțiunea, doar pe spate!

Florin Amariei

Renault a prezentat la Munchen noul Scenic E-Tech Electric: autonomie de până la 620 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment