4×4
Image default
Green Stiri SUV

VIDEO: SsangYong a dezvăluit noul SUV electric Torres EVX. Debutul oficial a fost fixat pentru 30 martie

Coreenii de la SsangYong au dat publicității primele informații și fotografii oficiale referitoare la versiunea electrică a SUV-ului Torres. Denumit Torres EVX, modelul cu emisii zero se deosebește de „fratele” termic printr-un nou design. Potrivit informațiilor furnizate de constructor, acesta ar putea fi ultimul model lansat sub actuala siglă.

Debutul oficial a fost planificat pentru data de 30 martie, în cadrul Salonului Auto de la Seul. Tot acolo, SsangYong va prezenta 16 noi modele și concepte.

Noul SsangYong Torres EVX introduce noul limbaj de design „Powered by Toughness”

Anul trecut în iunie SsangYong a prezentat noul SUV Torres. Acum, la nouă luni distanță, producătorul sud-coreean vine cu varianta complet electrică a acestuia.

Din punct de vedere estetic, Torres EVX se seamănă foarte mult cu fratele său echipat cu motor cu ardere internă, mai ales în ceea ce privește profilul lateral. Singura diferență constă în noile jante din aliaj cu cinci spițe.

SUV-ul coreean introduce noul limbaj de design „Powered by Toughness”, care va caracteriza viitoarele modele cu emisii zero de la SsangYong. Partea frontală se distinge prin cele șase benzi LED subțiri, care au luat locul grilei normale de pe Torres.

Bara de protecție este reproiectată, iar farurile sunt montate în bară, în timp ce mai jos avem un scut de protecție mai scurt comparativ cu cel de pe Toress-ul standard.Deși nu există imagini cu partea din spate, reprezentanții companiei au precizat că aceasta va avea stopuri unite printr-o bandă LED și un hayon sculptat, care imită carcasele în care se stochează roțile de rezervă pe modelele de teren.

Și interiorul lui Torres EVX a fost modificat

Și interiorul lui Torres EVX este modificat și oferă un ecran panoramic nou, care este împărțit pe două suprafețe: una pentru instrumentarul de bord digital, iar cealaltă pentru noul și ergonomicul sistem de infotainment. Volanul, în schimb, rămâne nemodificat, în timp ce suprafețele tactile pentru comenzile de reglare a temperaturii în habitaclu au dispărut. În plus, coreenii spun că noul habitaclu oferă o vizibilitate mai mare.

Nu există informații referitoare la sistemul de propulsie electric. Premiera mondială este programată pentru 30 martie, în cadrul Salonului Auto de la Seul. Constructorul asiatic va prezenta cu aceeași ocazie 16 modele noi și concept-car-uri.

Noul Torres EVX ar putea fi ultimul model lansat sub sigla SsangYong. La începutul acestui an, asiaticii au anunțat că își vor schimba numele în KG Mobility începând cu sfârșitul acestei luni.

Sursa: SsangYong vis Motor1

Related posts

Prețurile oficiale pentru SsangYong Musso Grand în România

Florin Amariei

Noua Mazda CX-80 va fi lansată în Europa la sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu

Fiat publică noi imagini cu viitorul 600e și anunță că renunță definitiv la culoarea gri (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment