4×4
Image default
Crossover Stiri SUV

Skoda va lansa în 2025 un nou SUV de mici dimensiuni. Prima imagine oficială

Constructorul ceh de automobile Skoda a anunțat oficial ca va lansa în prima jumătate a anului 2025 un nou SUV de mici dimensiuni.

Potrivit primelor informații, viitorul model va fi disponibil exclusiv pe piața din India, o regiune care se află între primele cinci piețe ale producătorului auto.

Viitorul SUV Skoda va fi mai mic decât o Fabia

Skoda

Viitorul SUV va fi cel mai mic model pe care Skoda îl va oferi la nivel mondial. Acesta va fi construit pe platforma MQB-A0-IN, o versiune low-cost a arhitecturii MQB dezvoltată de Grupul Volkswagen.

Aceasta este folosită și de modelele Slavia și Kushaq (foto, jos), care sunt comercializate în India. Demn de remarcat este faptul că acestea au obținut un rating global de 5 stele NCAP atât pentru ocupanții adulți, cât și pentru copii.

Ca gabarit, noul model va avea o lungime de sub 4 metri. Asta îl va face mai mic chiar și decât actuala generație Fabia, care măsoară 4,1 metri.

Cehii au publicat o primă imagine oficială cu viitorul crossover, în care se poate observa o porțiune din partea frontală. Aceasta amintește de crossover-ul Kamiq, mai ales la nivelul farurilor LED. De asemenea, vedem o priză de aer supradimensionată și o oglindă foarte îngustă.

Modelul nu a fost încă denumit. Pentru asta, constructorul din Mlada Boleslav a lansat campania #NameYourSkoda. Cehii invită publicul să sugereze variante de nume pentru acest SUV. Numele ales va fi anunțat mai târziu în acest an.

Ținta anuală de vânzări a mărcii Skoda de 100.000 de mașini în India până în 2026 va fi susținută de viitorul SUV compact. Noul model de mici dimensiuni va debuta în prima jumătate a anului 2025.

Sursa: Skoda

Related posts

Dacia, pe o nouă cale! Bigster, noul SUV

Florin Amariei

Porsche Macan facelift, lansat fără varianta Turbo

Florin Amariei

APIA: Creșterea vânzărilor de mașini electrice și plug-in hybrid reduce interesul pentru diesel în 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment