4×4
Image default
Stiri SUV

Hyundai a prezentat noua generație Santa Fe, care primește un design complet revizuit

Coreenii de la Hyundai au publicat primele imagini oficiale cu cea de-a cincea generație Santa Fe. Noul SUV primește un limbaj de design complet nou, atât la exterior cât și la interior.

Debutul oficial al modelului a fost fixat pentru luna august, când va fi dezvăluit pe canalul de YouTube al producătorului.

Noul Hyundai Santa Fe a crescut în dimensiuni

Hyundai

Noua iterație Santa Fe vine cu un design complet revizuit, care are o notă futuristă. Este prima actualizare semnificativă din ultimii 5 ani pentru SUV-ul asiatic.

Caroseria mașinii nu mai are aspectul rotund cu care ne obișnuise, căpătând un look pătrățos.De altfel, noul Santa Fe ne oferă primele indicii despre cum vor arăta viitoarele modele ale constructorului.

Comparativ cu generația precedentă, noul SUV este mai mare, având inclusiv un ampatament mai lung. Deocamdată, coreenii nu au dezvăluit dimensiunile mașinii.

Din punct de vedere estetic, partea frontală este dominată de noile faruri LED. Acestea au acum o grafică luminoasă în forma literei H și sunt unite printr-o bandă LED. De asemenea, se remarcă aripile evazate și o serie de accente negre care subliniază caracterul robust al noii generații.

Noul Santa Fe a primit și noi stopuri LED, tot în forma literei H, care sunt montate foarte jos. Pe hayon regăsim sigla Hyundai, iar sub aceasta a fost inscripționat numele modelului. Aspectul exterior este completat de jantele de 21 de inch.

La interior au fost folosite materiale sustenabile

Și interiorul a fost complet revizuit. Aici există un ecran curbat, care include instrumentarul digital și ecranul pentru sistemul multimedia. SUV-ul coreean primește și un display de sine stătător pentru comenzile de reglare a temperaturii. În plus, avem și câteva butoane fizice pentru funcțiile importante ale mașinii.

O noutate absolută o reprezintă zona de încărcare wireless situată pe consola centrală. Aici se pot încărca simultan două smartphone-uri. Totodată, Santa Fe 2023 va avea și o versiune cu trei rânduri de scaune, care vor oferi până la 7 locuri.

Hyundai a pregătit și un spațiu de încărcare mai mare. Deși volumul acestuia nu a fost dezvăluit, cu scaunele de pe al doilea și al treilea rând rabatate complet, mașina va oferi un spațiu interior „de top”.

Reprezentanții companiei spun că au folosit o serie de materiale sustenabile. Spre exemplu, covorașele, capitonajul plafonului și spătarele scaunelor din spate conțin plastic reciclat. Tot la interior, noul Santa Fe va fi echipat cu inserții din lemn și piele Nappa.

Deocamdată, Hyundai nu a dezvăluit nici o informație referitoare la gama de motorizări. Cea de-a cincea generație Santa Fe va fi dezvăluită în luna august. 

Sursa: Hyundai

Related posts

Audi Q8 primeste tratamentul PHEV si devine Q8 TFSI e quattro

Florin Amariei

Hyundai a dezvăluit noul Tucson facelift pentru SUA. Debutul este planificat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Noul Maserati Grecale Folgore a debutat la Shanghai cu 557 CP și 500 km autonomie (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment