4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Dacia Bigster, noi informații: motorizări electrificate și preț de la 22.000 de euro

Mai sunt doi ani până la debutul noului Dacia Bigster. Cu toate acestea, în presă au apărut noi informații despre cel mai mare SUV de la Mioveni.

Astfel, potrivit publicației franceze L’argus, Bigster va primi motorizări electrificate. Printre acestea își vor face loc o unitate hibrid de 1,8 litri, o versiune plug-in hybrid și chiar un mild-hybrid.

Dacia Bigster va primi un sistem de propulsie PHEV

Dacia

Dacia Bigster a fost prezentat deja sub formă de concept în 2021. Versiunea de serie va fi lansată pe piață în 2025, la un an după debutul celei de-a treia generații Duster.

În ultimii doi ani au apărut numeroase informații – oficiale sau neoficiale – referitoare la viitorul SUV românesc. Acum, jurnaliștii francezi de la publicația L’argus susțin că ar fi aflat detalii tehnice în premieră.

Aceștia spun că Dacia Bigster va folosi în continuare motorizări termice, dar și electrificate. În momentul lansării, versiunea entry-level va fi disponibilă cu un benzinar de 1,2 litri și 120 CP, potrivit sursei citată.

Din gamă va face parte o altă motorizare de 1,2 litri, care va dezvolta, însă, 140 CP. Aceasta va folosi un sistem mild-hybrid. L’argus menționează că acest motor va putea fi alimentat cu benzină, dar și cu GPL. În plus, această versiune va putea fi asociată la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și la o transmisie 4×4 electrificată bazată pe un diferențial e-AWD.

Dacia Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni

Piesa de rezistență va fi, însă, un sistem de propulsie full hybrid (HEV). Acesta va fi format dintr-un motor termic de 1,8 litri în ciclu Atkinson și de un motor electric. Nu ar fi exclus să existe chiar o variantă cu două unități electrice.

De asemenea, acest motor de 1,8 litri va face parte, spun francezii, și dintr-o unitate plug-in hybrid. Deocamdată, L’argus nu a aflat puterea, dar spune că va fi mai puternică decât cea de 1,6 litri de pe Jogger hibrid. În cazul acestui model, propulsorul hibrid oferă 140 CP.

De asemenea, publicația franceză susține că Bigster și motorul hibrid de 1,8 litri vor fi produse la Mioveni.

Din punct de vedere vizual, viitorul SUV românesc va fi un Duster mai mare. Lungimea lui Bigster va fi în jur de 4,60 metri, ceea ce îl va încadra în segmentul SUV-urilor compacte. Totodată, singura diferență la interior comparativ cu Duster III va fi cel de-al treilea rând de scaune.

Francezii estimează chiar și prețul de bază al viitorului Dacia Bigster. Acesta se va situa în jurul valorii de 22.000 de euro, cu vreo 3.000 de euro față de noul Duster.

Sursa: L’argus

Related posts

Samsung investește din nou în uzina SDI din Ungaria

Florin Amariei

MINI a prezentat noi fotografii cu viitoarea generație Countryman

Mihai Morcovescu

Mazda CX-5 primește un facelift pentru 2022

Florin Amariei

Leave a Comment